IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролните цени остават стабилни въпреки ръста на запасите в САЩ*

Производството в Съединените щати се е увеличило със 100 хил. барела на ден до 11,1 милиона барела на ден

09:25 | 23.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Цените на петрола се повишават слабо в четвъртък, въпреки че данните на правителството на САЩ показаха изненадващо повишение на американските суровинни запаси, а напрежението между САЩ и Китай отново ескалира, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поскъпва с 0,09%, или 0,04 долара, до ниво от 44,33 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 41,96 долара за барел, което е повишение от 0,06 долара, или 0,14%.

Запасите на петрол и дестилирани горива в САЩ са се повишили неочаквано, а търсенето на гориво е спаднало през последната седмица, тъй като резкият ръст на случаите на коронавирус започна да удря потреблението в САЩ, заявиха от Администрацията за енергийна информация в сряда.

Суровинните запаси са нараснали с 4,9 милиона барела през седмицата, завършила на 17-и юли, до 536,6 милиона барела в сравнение с очакванията за спад от 2,1 милиона барела. Производството в страната се е увеличило със 100 хил. барела на ден до 11,1 милиона барела на ден.

„Като цяло това означава, че възстановяването на търсенето изглежда е в застой“, казва Фил Флин, старши анализатор в Price Futures group в Чикаго.

Бьорнар Тонхауген, ръководител на отдела за петролните пазари на Rystad Energy, заяви, че коментарите на Тръмп от вторник, че положението със заразата ще се влоши преди да се подобри, могат да бъдат приветствани от инвеститорите, защото те са сред най-премерените от него или неговата администрация досега.

„Това може да е положително за перспективите за търсене на петрол. Вместо неконтролирана, разрушителна втора вълна от блокади, може би сега са се увеличили шансовете, че в крайна сметка САЩ ще поставят разпространението под контрол “, каза Тонхауген.

Нов спор между Вашингтон и Пекин оказва натиск върху цените, след като САЩ разпоредиха китайското консулство в Хюстън да затвори врати, а източник на Ройтерс заяви, че Китай обмисля да затвори американското консулство в Ухан.

Допълнителен ценови натиск добавиха и признаците, че Ирак, вторият най-голям производител в Организацията на страните износителки на петрол, все още не изпълнява ангажиментите си по споразумението за съкращаване на добива в рамките на ОПЕК+.

От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,24% до ниво от 1869,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:03 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още