IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакерите са получили достъп до личните съобщения на 36 Twitter акаунта

Един от профилите е на нидерландски представител на властите

16:24 | 23.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Twitter обяви, че хакерите, които успяха да пробият системите ѝ миналата седмица, вероятно са прочели директните съобщения на 36 акаунта, включително на представител на нидерландските власти, предава Ройтерс.

В туитове от своя профил за поддръжка и в обновена публикация в блога си Twitter заяви, че няма индикации личните съобщения на други представители на властите да са били засегнати

По-рано социалната мрежа заяви, че хакерите са туитнали от 45 „верифицирани“ акаунта, включително тези на добре познати имена като Илон Мъск и Бил Гейтс, както и на Джо Байдън.

Запитана от Ройтерс дали 36-те акаунта, чиито съобщения може да са билипрочетени, включват верифицирани такива, Twitter заявява, че не може да отговори.

Като цяло някой, който има възможност да туитва от даден акаунт, по същество може да чете и изпратените по-рано съобщения, които не са били изтрити.

Това означава, че личните съобщения на някои от най-известните хора в света са били прочетени от хакерите. ФБР разследва случая от офиса си в Сан Франциско.

По-рано Twitter заяви, че атакуващите са свалили големи обеми от данни от осем акаунта, нито един от тях верифициран със синьото тикче. Въпросните профили не са на хора от властта, на известни личности или знаменитости.

Инструментът за сваляне не предлага достъп до съобщенията в Twitter, посочва говорител на компанията.

От разбитите акаунти хакерите са успели да видят телефонните номера и имейл адресите, но не и предишни пароли, твърдят от Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още