IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kelvin Health: Вече имаме интерес от инвеститори от различни индустрии

Компанията за термоскрининг на тялото възнамерява да набере 900 хил. евро, за да доразвие проекта си

11:14 | 24.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: EPA/RUNGROJ YONGRIT</p>

Снимка: EPA/RUNGROJ YONGRIT

InvestorBG · Update подкаст епизод 9 - Телемедицината и как ще се диагностицираме от дистанция

Българската компания Kelvin Health, която разработва платформа за скрининг на различни здравни проблеми посредством прикачваща се към смартфона термокамера, планира набирането на капитал и вече има интерес от страна на инвеститори. Това разкри главният ѝ изпълнителен директор Георги Къдрев, който стои и зад технологичната компания Imagga, в подкаста „Update” на Bloomberg TV Bulgaria.

„Да, планираме набирането на капитал. За момента финансираме компанията със собствени средства – на Imagga и на другите основатели, включително и с времето, което влагаме там“, посочи Къдрев.

Той изтъкна, че интересът към Kelvin Health вече е налице – от страна накомпании от фармацевтичната индустрия, производители на медицински инструменти, както и от компании за здравни застраховки.

По думите на Къдрев компанията, която се роди само преди няколко месеца, в началото на коронакризата, търси около 900 хил. евро.

В момента планът, който сме направили, е за около 900 хил. евро. Това не е огромна сума. „Честно казано един от инвеститорите, с които разговаряме, иска да вкара по-голяма сума пари по ред причини. Ще видим дали това ще остане така, или не. Тази сума би помогнала за най-първоначалната доразработка на софтуера и започване на клинични проучвания за едно от възможните заболявания, както и чисто оперативно да засилим допълнително бизнес развитието на целия проект“, посочва Къдрев.

Той твърди, че работата по развитието на технологичното решение тече и без външно финансиране.

„Външното финансиране би ни дало възможност някои неща да се случат доста по-бързо, плюс разчитаме инвеститорът да е стратегически, адекватен на индустрията, в която сме самите ние“, посочва гостът.

Решението на Kelvin Health дава възможност всеки да извършва скрининг у дома. Термокамерата може да покаже къде и дали има някакви възпалителни процеси в човешкото тяло, а това би могло да се ползва като сигнал за потенциални бъдещи проблеми, включително и онкологични.

Как точно работи платформата на Kelvin Health можете да научите от пълния запис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още