IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Властта е глуха, нужен е нов парламент

Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа, каза държавният глава

21:29 | 23.07.20 г. 54
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Президентът Румен Радев излезе пред протестиращите и призова към към рестартиране на системата. "Никога българите не са били по единни в желанието си да отвоюват държавата от мафията", каза държавния глава, цитиран от БНР.

"15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха, за които властта остава глуха и отказва да чуе. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да робуват на лъжи и заплахи и ще отхвърлят всякаква обреченост и които вярват, че свободна България на достойните граждани е нашето бъдеще”, каза Радев. 

Той посочи, че протестът настоява за оставката на цялото правителство и на главния прокурор, но властта остава глуха за гласа на хората.

„Надяваха се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това. Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа. Нужен ни е нов парламент”, категоричен е президентът.
По думите му е нужно да бъде отворен пътят за конституционна реформа, и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да осигурят условия за труд и доходи и перпективи, и които да върнат нашите братя от чужбина.

“На много плакати видях думата „заедно“, но тя е ключът към успеха. Залогът е България, и всички вие днес пишете историята на България. Пожелавам Ви успех и непримиримост! Мутри – вън! Да живее България!“, завърши Радев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

44
rate up comment 5 rate down comment 2
Lucifer
преди 3 години
Какъв е проблема не мога да разбера, има ли значение кой ще ни краде???... БСП, ГЕРБ, ДПС, 3чифта патриоти...и СДС имаше по едно време.......като всички до един са клонинги на БКП! За това все крадат, вече над 30г демократично ни крадат...и при Татовото БКП ни крадяха, но те бяха тоталитарни кражби...е сега поне сме в крак с времето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 6 rate down comment 0
red6
преди 3 години
Това е най-лошото нещо, което се е случвало на държавата ни. Адски много хора са убедени, че избора е само БСП или ГЕРБ. Ако не са едните - ще дойдат другите. А те реално са едни и същи. Ако не вярвате - разгледайте по общините как се гласува. На местно ниво те са на 90% единодушни :D :D Викате опозиция били :D И точно поради това си мислене, тия хора не могат да проумеят сегашните протести. Давам бонус - като падне правителството - а то ще, протестите ще продължат. Вероятно не толкова масови, но ще се иска и оставката на прокурора. Протеста е за справедливост и промяна. 90% от хората на улицата никога няма да гласуват за БСП, защото БСП не е промяна :) И всъщност тиквата има голям късмет, че точно Радев е президент в момента. Ако беше човек, с който хората се припознават и виждат в него своят президент, от народно събрание нямаше да остане камък върху камък. Но както казах - късмет, че е Радев. За Боко.П.с. ако бяха толкова много доволните от ГЕРБ или тия, дето са толкова недоволни от БСП - нямаше да има нужда да карат хора с рейсове до Невски или Росенец. Ама не би.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 5 rate down comment 7
Invcom
преди 3 години
Щом герберската *** е в истерия и паника значи държавата отива към положително развитие :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 7 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Типичния бесепе ***, криещ се зад лозунги и алабализми.Можещ само да плюе, но да предложи нещо конкрерно - не. Всъщност не смее да си предложи нищо, щото ще предизвика смях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 6 rate down comment 4
Invcom
преди 3 години
Скоро ще видиш кои са. САЩ ще застанат плътно зад тях, а цялото комунистическо котило на ГЕРБ ще се срине като къща от карти. В момента наблюдаваме агонията на едни неуки и нагли хора които преядоха с власт последните 12 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 6 rate down comment 2
vajvaj
преди 3 години
Толкова си жалък, че чак не си струва да ти отговаря човек... Нищо, изборите ще покажат точно кой къде е, нали? Как ще е с 3% извън парламента, а Слави Трифонов с 8 и вътре? Нарцистична рота, предвождана от фуражка сте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 4 rate down comment 0
IQ96
преди 3 години
Колебая се м/у + и -. НО дай тези, които ще изтеглят държавата напред!Иначе си много прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 6 rate down comment 6
Invcom
преди 3 години
Значи който не харесва комунистите от Герб е комунист от БеСеПе... Измисли нещо ново другарю ... това за 10 години се изтърка вече. От всички десни партии казваш, точно тиквената партия ти легна на сърцето ? :))) И си ги подкрепяш така по съвест ? Нямаш далавера викаш а ? :) Или си *** или IQ-то ти е като на Спондж Боб дето ви е министър.. ти си знаеш кое е :) Мен не ме интересува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 7 rate down comment 4
vajvaj
преди 3 години
Те така разсъждават, щото така им изнася. Иначе ще се наложи да проумеят тъжната истина, че нормалните хора не обичат дивашки изпълнения, нито искат руска фуражка начело на държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 8 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Tъп, но настървен бесепе ***, значи всички, които не ви харесваме комуняшките ви глупости, сме герб *** и платени?? Еех, жалко човече с още по- жалки опорки..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още