Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Дивидентите не са мъртви, но инвестиционните стратегии се нуждаят от промяна

След тежка година за изплащанията от компаниите, инвеститорите трябва да погледнат по-внимателно към печалбите

0
 
1
 
4
преди 1 месец
И не мисля, че дивидентите въпреки кризата - са паднали чак толкова страшно - моята доходност ще падне с около процент от 6% на 5%, хем съм гъбав с петролни и финансови акции.
0
 
1
 
3
преди 1 месец
Британските компании са ного апетитни, защото данъкът дивидент там е нула, освен ако не си бая тлъстичко инвеститорче - и само туканка - ако си честно пионерче - плащаш 5%. Не е като във Франция - да те чешат с 30% - или в Германия с 26%.

Друго - Британия може да е обратняшка държава, населена с пияници и дегенерати, но там са базирани ного могъщи световни концерни - ного - особено в добивната промишленост - която е стратегическа. Затова имам в портфейлът си акции на десетина британски.

Иначе разбирам идеята на статията - вярно е, че доста британски раздават прекалено големи за печалбата си дивиденти... някои дори дивиденти над печалбата и то не 1-2 тримесечия, а трайно. Съгласен съм и за Мидичката, че с право намалиха дивидента, дано не го връщат веднага на 47 цента, но да задържат повече пари, за да намалят дългът си и да инвестират по-агресивно във газ и във ВЕИ, защо не и във водородчец. Да вземат пример от плановете на техните конкуренти и ортаци от Газпром.
0
 
3
 
2
Solar Power до: julian12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Прав си. Не знам какво анализирват но много думи в статията и накрая нищо не разбрах :) Buy and Hold това е. Работи от както има борса по света. Аз до момента единствено купувам от над 20 години. Никога не съм продавал. Това е третата криза която ме удря..... 2000/2008/2020 и като ударя чертата СРЕДНО имам едно 400% ! Да имам и няколко фалирали компании , но имам други които са много по добре от 400% и като удариш средно това е ..... Вкарал съм също и в няколко хеджирани фонда....
0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не са мъртви изобщо. Даже добре си вървят :)