IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street стартира със спадове на фона на дебатите за новите стимули в САЩ*

Акциите на McDonald’s и 3M поевтиняват съответно с 1% и 4,6%, след като и двете компании разочароваха анализаторите със своите финансови отчети

17:25 | 28.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Peter Juelich/Bloomberg</em></p>

Снимка: Peter Juelich/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват днешната сесия на червена територия, докато във Вашингтон текат дискусии за новия пакет от стимули, който беше предложен от Републиканската партия, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който след търговията с акциите на 30-те най-големи американски публични компании, отчита спад от 117,91 пункта, или 0,44%, до ниво от 26 466,86 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,20 на сто до 3 232,90 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записва спад от 0,33% до 10 501,21 пункта.

сащ сащ

В понеделник водачът на републиканците в Сената Мич Макконъл разкри, че неговата партия е подготвила проектозакон, който включва допълнителни облекчения за безработните американци, както и директни плащания в размер на 1 200 долара за всеки граждани, удължаване на програмата за защита на работниците, както и помощи за малкия бизнес и др.

Макконъл заяви, че проектът ще покрива 70% от заплатите на работниците, заменяйки предишната помощ в размер на 600 долара на седмица, чиято давност изтече тази седмица.

Предложението на републиканците влезе за обсъждане на фона на нарастващия брой на новозаразени с коронавирус в САЩ. Към днешна дата там са регистрирани над 4,2 млн. инфектирани и над 147 хил. смъртни случаи вследствие на вируса. 

Акциите на McDonald’s поевтиняват с около 1%, след като компанията, стояща зад веригата ресторанти за бързо хранене, представи своя тримесечен финансов отчет, който не успя да отговори на очакванията на анализаторите. Дружеството отчете 30-процетен спад на приходите.

В същото време акциите на 3M, друг представител на Dow, поевтиняха с 4,6 на сто, като конгломератът също не успя да оправдае пазарните очаквания за приходите и печалбата за второто тримесечие.

Очаква се по-късно днес своите отчети да публикуват Visa, Advanced Micro Devices, Amgen, eBay, Mondelez International и Starbucks.

Днес започва и двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, което ще приключи в сряда (29 юли). Регулаторът продължава да оценява въздействието на коронавируса върху американската икономика, като на последното си заседание той запази диапазона на основната си лихва на 0-0,25%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 0,59% и 1,232 на сто.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита ръст от 0,04% до ниво от 93,71 пункта. Еврото се разменя при спад в стойността спрямо щатската валута от 0,196% при 1,173 долара за евро.

На фючърсните пазари цената на петролния бенчмарк Брент се понижава с 14 цент, или с 0,3 на сто, до 43,27 долара за барел. Фючърсите върху американски лек суров петрол WTI поевтиняват с 43 цента до 41,16 долара за барел.

Златото се търгува при цена от 1934,90 долара за тройунция, след като в понеделник металът счупи всички рекорди, достигайки стойност от 1944,71 долара.

*Информацията е актуална към 16:45 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още