Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Премиерът отговори на протестите, сигнализирайки за провокации срещу полицията

Няколко хиляди души продължават поредния 21-и ден на протести между сградите на Министерски съвет и Президентството

2
 
3
 
8
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
В плана на организаторите на свалянето на правителството се появи засечка, когато под давлението на ОП правителството не подаде оставка. В такива случаи следва ескалация и трсене на конфликт и то колкото се може по-тежък. Така, че всичко действията на организаторите следват установената схема за такива "мероприятия". В следващите часове и дни ще видим още по-голяма ескалация, докато не се стигне до сериозни сблъсъци. Що се отнася до организаторите, разбира се тези, които виждаме уж като лица на протеста не са нищо повече от шарени пилета с много амбиции.
Чакам с интерес решението на КС за президента. Трябва да се появи до края на юли. Според това какво е то, можем да очакваме неочаквани обрати. Във всеки случай преврата не е достигнал кулминацията си и е далеч от развръзка, освен ако не се случи нещо задкулисно, за което няма как да знаем.
4
 
2
 
7
mrynmryn до: Nemezanimavai
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Зависи от медията, според подкрепящите протеста - 5000, сред новатв и от сорта - 1000, според мен са макс 2000 човека.

Вчера по бтв в обедната емисия даваха как 20тина човека блокират един голям булевард (не съм от София и не му знам името), беше на живо и се видя, как един шофьор слезе и започна да ги нарежда. Въпрос на време е да има бити. На БоЕко това не ми е първият протест, знае че рано или късно, ще останат едни 200 хорица, които са платени от някого и това им е работата и никой няма да им обръща внимание.
Аз имам познат, който ходеше първите дни, той не гласува, защото не му се ходило до родния град (отиде на плаж), та такива, които са спали преди 4г., сега какво недоволстват? Аз съм гласувал на всички избори до момента, дори да отида за да нарисувам ***, поне си ползвам правото на глас. Който и да дойде на власт, трудно ще се влоши повече или ще се подобри нещо. Да ни слагат едно правителство от швейцарци или германци (от старата школа, не тия духачи от хрисиянските демократични мизерии) и да се свършва.
3
 
4
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
На кой му пречи Иван Гешев? Даже недават 1 година да се изяви, явно е по петите на старата номенклатура.
1
 
4
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Някои знае ли колко хора се събират на протестите,щото никаде няма инфо за броя
4
 
4
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Аз също не съм против протестите и протестиращите. Ще ми се тази енергия да не отиде на халос и да доведе до нещо по-добро. Но как?

Демокрацията, казват, е процедура. Защото се реализира по предварително приети правила. Парламентарна република, като нашата, е представителна, а не директна демокрация. За представителството на различни части от суверена се състезават, откъдето идва и името - партии. Никога не съм членувал в партия, защото трудно се поддавам на дресировка. Интересувам се от политики, а не от политици. За съжаление те и партиите са неизбежно зло, без което представителната демокрация не може.

Бих подкрепил протестиращите в справедливия им гняв, но искам това да доведе до нещо повече от смяна на 1-2 личности. Искам да знам какво следва по процедура? И какво, как и с кого ще го градим?... Но засега протестиращите не отговарят. Все още не знаят. Не са им казали... Дали ще се изненадат!?
3
 
6
 
3
Спящият бик до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Няма да е изненада - напротив. Дали протестиращите знаят и помнят, че Христо Иванов подкрепяше Мая Манолова на кметските избори?... А дали въобще знаят коя е Мая Манолова? Защото те довчера не се интересуваха въобще от политика и дали с погнуса, дали с апатия - отказваха да гласуват.
4
 
5
 
2
Dr. Vatnikov до: Спящият бик
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Аз не съм против протестите. Има за какво. Те са полезни, политическата върхушка да бъде свалена на земята и да и се припомни, че не е съставена от полубогове.
Цезар е имал човек, който е имал една задача, да върви след него и да му повтаря Помни, че си смъртен!

Против съм обаче някой да ми изскача на някое кръстовище. Нито ме пита накъде съм тръгнал, спешно ли е и тн, просто си изскача. Ското ще има ошамарени от шофьори изкачачи.
Има си места да протестират.

Против съм също и московския слугинаж, в лицето на пРезидентчето, Бесепе и компания, които яхнаха протеста и така си повярваха, че ръцете вече им треперят да седнат на трапезата, лицата им се изцъклили от злоба, явно си мислят, че хората искат тях.

Най-големия смях ще падне ако стачкуващите срещу Шиши, Ахмедката и олигархията (Да, България), после влязат в една хубава коалицийка с Бесепе и Депесе, подкрепена и от бореца за правда от Дубай!

Вече виждам обясненията по телевизията "ми правим го в името на България"... "защото сме отговорни"..."само заради хората" и тн.
4
 
5
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
За красотата не знам - мисля, че аз съм доста по-красив от Христо Иванов - но че не са много умни, вече съм убеден. Не може интелигентни хора толкова време да не се усетят, че ги водят за носа! Що кажете КОЙ? Ами, просто е... и логично. Парите на застрашените от съдебно преследване олигарси. Да не ги изброявам, че вече не са малко, нали? Разбира се те от тези пари не получават и стотинка. Разпределят си ги организаторите, а после ги юркат като овце към едно или друго кръстовище. Целта не е никаква смяна на системата, а възстановяване на статуквото, защото от разбутването му свещените крави на прехода загубиха много, ама много пари! А сега рискуват и да пищат останалата част от CV-то си зад решетките. Разбира се, политически спекуланти също се навъртат, надушили възможността да поиграят за сметка на олигарсите. Най-важното обаче - политическата алтернатива я НЯМА!... А умните продължават да не загряват!?...