IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро „Тракия икономическа зона“ ще е еко-индустриален парк

Водим преговори с шведски инвеститор, в който участват няколко компании с високотехнологични производства, съобщи Пламен Панчев

12:30 | 30.07.20 г. 1
Скоро „Тракия икономическа зона“ ще е еко-индустриален парк

Той очаква промяната да привлече европейски инвеститори, но смята, че мерките са насочени и за привличане на български представители, особено от малкия и среден бизнес.

Изпълнителният директор на „Тракия икономическа зона“ информира, че се водят преговори с шведска организация, в която участват няколко компании с високотехнологични производства с висока добавена стойност.

Пламен Панчев отбеляза, че България може да се възползва от желанието за съкращаване на веригите на доставка след пандемията, но прогнозира, че процесът няма да е бърз, тъй като много от инвестиционните решения за следващите 2-3 години вече са взети.

Държавата ще помогне за по-бързите процедури за създаване на нови индустриални паркове. В закона ще намерят възможности за разширения и съществуващите”, коментира проектозакона за индустриалните паркове изпълнителният директор.

Той се надява, че ще се привлекат максимален брой инвеститори в индустриалните паркове само ако се съкратят процедурите и се предостави възможност на общините да подкрепят проектите, включително и чрез намаляване на местните данъци.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
"...водят преговори с шведска организация, в която участват няколко компании с високотехнологични производства с висока добавена стойност."Ъхъ , шведите напрао ше се изпотрепят да тичат , щото "Тракия икономическа зона щяла да е еко-индустриален парк ... дреме им на компаса , зависи единствено за колко ше бачкат аборигените ... в "еко" зоната .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още