IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да създадем изнесен офис, без да рискуваме сигурността на данните?

Сигурността на данните е от жизненоважно значение в среда с интензивна конкуренция във всички сектори на икономиката

11:41 | 30.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <a href="https://unsplash.com/@lukepeters?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Luke Peters</a>, <a href="https://unsplash.com/s/photos/home-office?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a></p>

Снимка: Luke Peters, Unsplash

Днес все повече фирми имат офиси в различни градове и държави, и това изисква постоянна работа на дистанционни екипи. Други компании предлагат временна или постоянна възможност на служителите си за работа от вкъщи. Пандемията от COVID-19 подейства като катализатор на тези процеси и допълнително ускори необходимостта от гарантиране на сигурността на информацията в тази ситуация. Можем ли, обаче, да подсигурим дистанционна работа, без да рискуваме сигурността и обмена на информация?

Според експертите от Агенцията по киберсигурност на САЩ (CISA) ерата на дистанционната работа тепърва настъпва и успехът на всеки бизнес ще зависи до голяма степен от нивото на защита на фирмената информация. Затова сигурността на данните е от жизненоважно значение в среда с интензивна конкуренция във всички сектори на икономиката, повишаващи се изисквания към опазването на личните данни на служители и клиенти от страна на местните и международни регулации и т.н.

Решението на А1 Remote Access VPN предоставя възможности за сигурен и отдалечен достъп на служителите до корпоративните ресурси на фирмата. С Remote Access VPN хора и екипи в отдалечени от офиса места получават криптиран достъп до системите във фирмената мрежа без риск за сигурността на данните.

Как да подобрим сигурността?

Въпреки че като собственик на компания може да сте взели мерки за сигурност, като защитни стени или антивирусни програми, когато става дума за дистанционна работа, са нужни още усилия. Препоръчително е компаниите да изберат решение, което позволява сигурен отдалечен достъп до корпоративната мрежа за техните служители.

Как работи Remote Access VPN от А1?

Отдалеченият достъп до ресурсите в офиса става през интернет, с конфигурация на криптиран тунел. По този начин всички данни, които се изпращат от компютрите на служителите, се капсулират и криптират, след което се насочват към сървърите в локалната мрежа на компанията. Нивото на сигурност е също толкова високо и при трафика от сървъра към компютрите на отдалечено работещите служители.

Какво е необходимо да направите?

Може да се възползвате от услугата Remote Access VPN, за да подсигурите гъвкава дистанционна работа на служителите си лесно и удобно. Достатъчно е служителите, работещи отдалечено, да разполагат с достъп до интернет. Няма нужда от инвестиции в инсталиране на допълнителен софтуер, защото технологичното решение от А1 използва стандартните VPN функции на операционните системи. Конфигурацията се прави от специалист на А1, а при нужда се добавят нови потребители, след като оторизиран представител на фирмата уведоми телекома.

Услугата се предлага на абонаментен принцип, а месечната такса се определя според броя потребители, като първоначалната конфигурация се реализира безплатно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още