IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одиторът на „Монбат“ за 2019 г. ще чака екологичната проверка на Волф Тайс

„Ърнст и Янг Одит” ООД са посочили, че няма да могат да издадат одиторски доклад в срок

09:41 | 31.07.20 г.
Одиторът на „Монбат“ за 2019 г. ще чака екологичната проверка на Волф Тайс

Одиторът на „Монбат“ ще чака екологичен одит преди да издаде одиторски доклад на консолидирания отчет, съобщи дружеството чрез „Българска фондова борса“ АД.

В писмо до „Монбат“ одиторът „Ърнст и Янг Одит“ ООД пише че одиторската проверка на консолидирания финансов отчет за 2019 г. все още не е финализирана. „Ние не сме в състояние да издадем нашия одиторски доклад преди 31 юли 2020 г. и преди да приключим всички наши съществени одиторски процедури, в т. ч. преглед на финален доклад от проведен независим одит от международната адвокатска кантора Волф Тайс по въпросите, свързани с екологичните аспекти от дейността на Дружеството и съответствието й с приложимите национални и европейски регулации“, посочва се в съобщението.

За периода януари – май дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 111,105 млн. лева, което представлява намаление с 15,8% спрямо същия период на миналата година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината


Обобщените данни за първите пет месеца 2020 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали печалба преди облагане с данъци в размер на 5,226 млн. лева, което обаче е спад с 41,3% на годишна база.

Акциите на „Монбат“ АД поевтиняват с 54% на годишна база до 3,06 лв. за акция и 119,34 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още