IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Chem очаква рентабилността от бизнеса с батерии да нарасне до края на 2020 г.

След тази новина книжата на снабдителя на Tesla и Volkswagen поскъпнаха с близо 10 на сто

21:56 | 31.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Производителят на батерии за електромобили LG Chem, който снабдява автомобилни концерни като Tesla и Volkswagen, заяви, че очаква рентабилността на бизнеса с батерии да се повиши през втората половина на годината. Новината изстреля цената на акциите на компанията нагоре с близо 10%, съобщава Ройтерс. 

„Очаква се продажбите да растат, а рентабилността да остане стабилна благодарение на по-големите доставки за европейските автомобилни производители и увеличените продажби на цилиндрични батерии“, посочат от LG Chem.

Компанията не споменава Tesla, но тя доставя малки батерии от цилиндричен тип за произведените в Китай модели на базирания в Калифорния концерн.

Отделът за енергийни решения на LG Chem, който произвежда батерии за смартфони и автомобили, се върна към оперативна печалба през второто тримесечие, отчасти благодарение на подобрената производителност във фабрика в Полша, която обслужва европейските клиенти на LG Chem като Volkswagen и Audi.

От LG Chem заявиха, че степента на използване на производствения капацитет на нейните фабрики се увеличава до предпандемични нива от май, след като избухването на коронавируса доведе до временно прекратяване на производството в САЩ и Европа.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията ще разшири бизнеса си с Panasonic, CATL и LG Chem, като добави, че единственото ограничение за растежа на американския концерн е липсата на производството на батерии на достъпни цени.

Мъск каза още, че фабриката на Tesla в Шанхай ще започне да произвежда бройки от седана Model 3 с така наречените литиево-желязо-фосфатни батерии (LFP) по-късно тази година.

LG Chem изтъкна, че батериите ѝ имат предимство пред по-евтините LFP батерии, произвеждани от китайския конкурент CATL, заявявайки, че LFP не са подходящи за големи автомобили с по-голям пробег.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още