IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените в САЩ може да контролират три пъти повече пари след десетилетие

Сумата би могла да достигне 30 трлн. долара, сочи доклад

10:08 | 01.08.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американските жени в момента контролират общо 10 трлн. долара собствени активи – количество, което ще се утрои в рамките на десетилетие.

Промяната се дължи основно на това, че много жени от т. нар. поколение на бейби бумърите (хората над 60 г.) ще наследят средства на починали си съпрузи, а по-младите жени стават все по-добре финансово образовани. Това показва проучване на консултантската компания McKinsey & Co. сред 10 000 инвеститори, почти 3000 от които са жени, съобщава Bloomberg.

„Безпрецедентно количество активи ще премине в ръцете на американските жени през следващите три до пет години, представлявайки възможност за 30  трлн. долара до края на десетилетието“, се казва в доклада. В момента мъжете в САЩ контролират близо 70% от общите активи, посочва консултантската фирма. „След години в ролята на втора цигулка жените ще заемат централна роля“, посочват още в заключенията.

Тези заключения ще имат отражение върху сектора на управление на благосъстоянието, където жените представляват едва 15% от финансовите съветници. От McKinsey посочват, че индустрията трябва да може да адресира нуждите на своите клиентки също както това са успели да направят автомобилната и жилищната индустрии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Shadow1
преди 2 години
Пфф много феминистки се появиха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Колко ли човеко-часа са били прахосани за сглобяването на този доклад?И къде е задължителната разбивка по обратност и цвят на кожата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Ай да видим като им паднат в ръчичките тези пари за какво ще ги профукат.И кой профуква повече - мъжете или жените?Само да не земат отново да обвиняват популизма и половата дискриминация за резултатите от постъпките си.Време е luis Vuiton да пусне в продажби модели дамски чанти по $3 000 000 бройката. Само за преуспели мадами.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още