Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Защо светът на мравките превъзхожда нашия?

Какво кара хората във Facebook група да се държат като мравки? Вероятно копнежът за простота

1
 
7
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Китайци, японци, индийци, корейци ... в тази част на Азия колективизма е много съществена черта на социялното устройство и рефлексия и това е даденост с хилядолетна давност, наистина е лесно да се направи паралел с пчелен кишер или мравешка колония.
Т.к. сам човек някаква значима работа може да свърщи, само в тоалетната, а развитието на човешкия бит и цивилизация е плод ЕДИНСТВЕНО на колективистичните и свръх-координирани усилия на големи социуми, то е очевидно, че бъдещето на човечеството принадлежи на по-горе споменатия регион - Азия ... който , освен с оптималния обществен модел и манталитет, разполага и с 2/3 от човешката популация (което ест. не е никаква случайност).
В статията се представя нещо желано за реалнист. Прави се сравнение между човешкия социум и мравуняка, но ни се предлага тезата, че такава организация на големи групи от хора може да съществува, само в отношенията между служителите на една компания :))
... ами не, хората са се научили да живеят организирано в семейства, племена и държави, много преди да се появи юридическата конструкция на частната икономическа инициятива, т.е. „компанията”, хората няма да се разучат да живеят като колектив и общност и след отмирането на компаниите, просто семейството, племето и държавата са модели за колективна битност и възпроизводство, далеч надхвърлящи устойчивостта и извървяния еволюционен път от този на компанията ;)
1
 
7
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Пълен шит!
Пък и у нас всеки иска да е кралицата.
Аз мога да изредя повече лидери на партии, от колкото самите партии.
0
 
9
 
1
преди 1 месец
Докато се модернизираме и ние като мравките ще минат едно 1000 години.