IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И тази седмица започва с блокада на Орлов мост

От дирекция "Управление и анализа на трафика" препоръчват да се използва метрото

09:33 | 03.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Центърът на София започва и тази седмица с блокада. Палатките с протестирщаи все още са на Орлов мост, като част от недоволните граждани отново прекараха нощта там. Те са категорични, че  ще протестират, докато не постигнат целта си.

Движението е блокирано, градският транспорт се движи по обиколни пътища.
Засега обстановката е спокойна, така е преминало и нощното шествие, съобщават от МВР. Не е имало някакви по-особени инциденти и арестувани, допълва БНТ.

Част от хората, които отиват на работа подкрепят протестиращите, други не крият, че са недоволни и че с блокадата затрудняват движението. 

Междувременно бусът на майките от " Системата ни убива"  остава блокиран пред Ректората на Софийския университет. Това беше причината там да бъде организиран още един палатков лагер, който е активен и тази сутрин.

Протестиращите изразяват недоволството си и искането си за оставки на правителството, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Движението и в този район е отцепено - не могат да преминават нито коли, нито автобусите на градският транспорт.
Подобна е ситуацията и в триъгълника на властта при Министерския съвет, където и тази сутрин има палатков лагер.

От дирекция "Управление и анализа на трафика" препоръчват да се използва метрото, тъй като това е единственият градски транспорт, който не е засегнат. При необходимост от използване на автомобил - следете алтернативните трасета. Препоръчва се транзитът, който преминава през града, да се насочи към Северната скоростна тангента.

Има закъснения на автобуси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Спящият бик
преди 3 години
Има си законни избори след няколко месеца. Нищо извънредно не се случило, че да се блокира живота на нормалните граждани... Освен, разбира се, приемането на България в ЕРМ-2 и призива на (п)РЕЗИДЕНТА в тази връзка да се свали законното правителство и Главния прокурор на Република България!.. А, и увеличаването на бройката на обвиняемите олигарси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още