IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank разследва трансакция на частния банкер на Тръмп и Къшнър

Розмари Враблич е придобила имот от компания на Къшнър, който после е препродала с голяма печалба

12:54 | 03.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/HAYOUNG JEON</em></p>

Снимка: EPA/HAYOUNG JEON

Най-голямата германска банка Deutsche Bank разследва съмнителна сделка на своя нюйоркски частен банкер Розмари Враблич. Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ Доналд Тръмп, от години е един от нейните клиенти. Къшнър също я е запознал с Тръмп, поради което ролята на Враблич във финансовите отношения между Deutsche Bank и американския президент отдавна е в центъра на вниманието.



През 2013 г. Враблич, заедно с други двама колеги от екипа ѝ, са закупили едностаен апартамент на шикозния парк в Манхатън Park Avenue за 1,5 милиона долара. Това е била частна сделка, апартаментът - инвестиция. Година по-късно той е препродаден с голяма печалба. Както стана известно обаче, продавачът е бил фондът за недвижими имоти Bergel 715 Associates, в който участие има Къшнър.

"Банката ще разгледа внимателно информацията, която излезе наяве в петък", заяви говорител на Deutsche Bank в Ню Йорк, потвърждавайки статия на New York Times. Сделката стана известна в петък, когато Къшнър представи личния си финансов отчет, който трябва да публикува веднъж годишно. От него се вижда, че той и съпругата му Иванка Тръмп са получавали доходи в диапазона от един до пет милиона долара от Bergel 715.

За първи път името на тази компания се появява в отчет Къшнър. Според New York Times Къшнър притежава акции в компанията. Сред основните собственици е и Джордж Гелерт, близък бизнес приятел на семейство Къшнър, който също като Тръмп управлява компания за недвижими имоти.

Досега Deutsche Bank не била знаела за трансакцията. Сега тя трябва да гарантира, че на Враблич и нейните колеги не са предоставени специални условия и че са нарушени правилата за поведение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Кушнер?Аа неа нищо. До Ишраиль няма да проследят.Току виж ги обвинили в нацизъм, разизъм, нетолеризъм и всекъфф изъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още