IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна строителството на мащабен голф и спа комплекс край София

Първите обитатели на OKOL Lake Park ще могат да се нанесат през лятото на 2022 г.

20:50 | 03.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: OKOL Lake Park</em></p>

Снимка: OKOL Lake Park

Строителството на първа фаза от най-новия мащабен комплекс от типа Golf & Residential Community у нас – OKOL Lake Park, стартира на 1 август в землището на с. Горни окол, община Самоков. Очаква се то да продължи около две години.

На 30 км от София и 25 км от Боровец ще бъдат изградени голф игрище с клубна къща и академия, петзвезден хотел Pullman Okol Golf Resort & Spa с прилежащи брандирани къщи, линеен парк и жилищни зони с ваканционни и семейни имоти.

Главен изпълнител на строителството е „Маркан“ ЕООД, част от групата на „Маркан Холдинг“ АД, който е и основният инвеститор в OKOL Lake Park. Партньори по проекта са международни оператори с опит в изграждането и управлението на голф съоръжения като European Golf Design (EGD) и IMG, както и лидерът в хотелиерската индустрия Accor.

„Уверени сме, че в лицето на IMG успяхме да открием партньор, който не само да предостави необходимия качествен голф опит, но и да гарантира, че историята за развитието на това уникално място се разказва по целия свят. Имахме нужда и от премиум, силен курортен бранд като Pullman, за да съчетаем съвременния дизайн и архитектурата на комплекса с природата и запомнящите се моменти“, казва Валентин Каназирев, капиталов инвеститор и визионер на проекта. Жилищен Жилищен

Строителните дейности до края на 2022 г. обхващат още изграждането на цялостна инфраструктура, многофамилни сгради с ниско застрояване – студиа и лофтове, редови къщи, самостоятелни къщи и такива, проектирани по индивидуално задание, с гледка към язовир „Искър“ или Рила. Всички изброени проектови елементи ще бъдат завършени през 2022 г., като първите жители на комплекса ще могат да се нанесат в новия си дом още през лятото.

Проектът ще бъде развит като модерно населено място, което предлага едновременно дом, работно пространство и възможности за активна почивка. Комплексът ще бъде изграден с грижа към околната среда, устойчивото развитие и здравословния начин на живот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още