IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Възможно е да има кабинет на ГЕРБ с друг премиер

Имаме всякакви варианти и трябва да работим върху тях, твърди премиерът

12:51 | 05.08.20 г. 67
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министър-председателят на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отчете пред национална конференция на партията в "София Тех Парк” успехите на правителството, но същевременно призна, че усеща напрежение в обществото.

“Ще предложа на коалиционните партньори варианти - включително и аз да си тръгна, но да остане правителството”, каза премиерът пред делегатите. “Имаме всякакви варианти и трябва да работим върху тях”, добави премиерът. “Мога да си тръгна по всяко време”, каза Борисов и допълни "аз не съм Радев, та да се радвам, когато има напрежение и се блокират кръстовища”.


Той обаче предупреди, че идват тежки месеци и дори години и на страната е необходима стабилност. На нас ни трябва подкрепа, вот, ако хората ни подкрепят, ако - не, този, който дойде, да се оправя, каза министър-председателят. "Нашата сила са хората, ако хората не ни искат, няма да стоим", заяви Борисов и посочи, че според всички социологически проучвания ГЕРБ е първа политическа сила.

"Ние с ДПС не сме правили коалиция, няма и да правим, както и с БСП, нашите партньори са ВМРО и СДС", каза лидерът на ГЕРБ и попита дали Христо Иванов (лидер на “Да, България”) си дава сметка, че връща на власт тези, срещу които се обявява. 

Същевременно премиерът заяви, че правителството не го е страх от служебен кабинет, но изтъкна, че такъв не би могъл да обяви извънредно положение или да удължава извънредната епидемична обстановка при нужда, да взима заеми, да променя закони. Същевременно Борисов посочи, че Народното събрание има да приема закони, включително Изборния кодекс, в който ще залегнат принципите за машинно гласуване.



Иначе премиерът започна изказването си с призив да няма провокации и посочи, че мястото на конференцията е "София тех парк", защото тук явно личи изграденото по време на управлението му. След това той изброи и пътищата и метрото.

"Да, сега могат да ги блокират. Преди нас не можеха, защото нямаше. Сега могат да идат да си играят в метрото, само след няколко дни ще пуснем още спирки. Има какво да блокират", заяви той и подчерта, че "ние се справихме най-добре и с пандемията”.

Националната конференция се случва на фона на многобройни протести в редица градове с искане за оставка на премиера, на главния прокурор Иван Гешев и за съдебна реформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

67
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 3 години
... и от всичко написано до този извод ли стигнахме? :))) леле-мале...не, не е бил никой, същия е...с тънката разлика че вече парите му вече миришат на чисто!...и зада не си мисля грешни неща, ще те питам... как се вика на човек двто е изпрал парите на друг човек? ... и къде според закона трябва да лежи такъв човек? ... ето за това се протестира..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
66
rate up comment 2 rate down comment 2
Mechkata
преди 3 години
ако си мислиш, че Пеевски 2014 е бил никой с ръждив опел си изтървал доста събития...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
65
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 3 години
аз само комемтирам опорките с които ни плашат... не правя генерални изводи. значи сега имаме герб, дпс и златен пръст... алтернативата според теб е бсп, дпс и златен пръст...тоест същото... и аз за това говоря, няма кво да губим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
64
rate up comment 6 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ооо, има, имааа и много по-лоша алтернатива от сега и веднага ти я казвам коя е - БСП, ДПС и някое златно пръстче!Тогава не само, че смяна на олигархичния режим няма да видиш, ами и такъв хубав завой на изток ще има, че няма да ти се вярва.Не се ли смени изборната система, промяна НЯМА да има.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
63
rate up comment 4 rate down comment 4
khao
преди 3 години
и да ти каще нещо, понеже ме кефиш.като беше орешарски 2014, пеевски имаше един ръждив опел, 6 години по късно има бугартабак, незнам си колко вестника и незнам си оше кво... и винаги е бил на държавна работа.това нещо стана с позволението и през мандата на кой?... понеже ме попита за дпс марионетки и че не си знаела кои са...направи и справка как се държеше ББ през първия си мандат спрямо тях... и ще видиш ... "катарзиса" .. и ще си онясниш що Орешака падна и дали беше заради протеста :)...за това ти казах че не съм оптимист за тоя, въпреки че го подкрепям. без помощ от ЕС, няма да си върнем държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
62
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
кажи ми как да ти извадя аргумент срещу подобна локига?-----говоря ти с ирония с надежда да срееш. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
61
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 3 години
не аз, ти каза че няма смисъл от избори щото нищо няма да се промени... аз се отказах от спора и само предложих да спестим едни пари, а царя се нареди от самосебе си.ако не цар. кво друго има като титла и да е до живот? ... папа, патриарх... все тая, избери си квото те кефи.За мен този протест закъсня с един мандат... още миналия си пролича заверата им с дпс и спрях да гласувам за тях. дпс са тумор... и като такъв се изрязва веднага, без да мислиш кво следва...сега спора ни е нещо от рода... легнали сме като онкоболни и аз ти казвам - "трябва да ни махнат тумора", а ти ми викаш.... "а после кво, амин ако пак се разболеем... ама процедурата не дава 100% гаранция"кажи ми как да ти извадя аргумент срещу подобна локига?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
60
rate up comment 1 rate down comment 2
Mechkata
преди 3 години
Боко ти си го превъзнасяш за цар, пък после хвърляш думите в устата на другите и почваш да плюеш.Ако предтавата ти за алтернатива са комунистите май на теб са ти влажни очите и слънцето те е понапекло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
59
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 3 години
абсолютен факт... докато гледаш Вожда вочите с влажен поглед, няма как да видиш алтернативите......и нали се съгласих с теб, боко трябва да е цар, даже нека спестим пари и да не правим повече избори.... защото няма алтернатива и той е най доброто нещо което ще ни се случи!.. дано иляди той и шефа му - доганя! ... че после идват комунистите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
58
rate up comment 0 rate down comment 2
Mechkata
преди 3 години
е как нищо ново? Идеята за пирамидата е нова! ;)"Не трябва нищо да правим" - то и до сега нищо не е направено, освен че изкарахме палатките от гаража и попречихме на съгражданите да ходят на работа и да се прибират в нормално време и по нормален начин. (Това че се хвърлиха едни оставки нищо не означава, това че се разместиха позиции също) - нито някой състави план, нито някой основа нова партия, нито някой предложи алтернатива, идеи, визия за развитие и за "после" след падане на правителството и за предстоящите избори, нито някой обедини хората, структурира исканията им, канализира енергията им. Ама такава ни е народопсихологията.Един "Влади от Протеста" имаше тука - вика "ще му мислим после".... аз пък казвам, че днешната работа не се оставя за утре и като не знаеш за къде си тръгнал, по-добре недей. "после" е едно доста разтегливо понятие и в това "после" докато се освестим и осъзнаем от всенародното ликуване за успех, току виж изодзадзе пак са ни го набили същия, че и по голям...току виж излязал пак някой кралски наследник и казал "Вервайте ми ши вЪ опраа" и народа му повервал и накрая рев море така ни оправи, че още боли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още