IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook и Twitter наказаха Тръмп за видео с дезинформация

В клипа държавният глава на САЩ посочва, че децата са "почти имунизирани" към Covid-19

10:05 | 06.08.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

Facebook обяви, че е премахнал видео интервю, публикувано от акаунта на президента на САЩ Доналд Тръмп, в което той посочва, че децата са „почти имунизирани“ към Covid-19. По-късно Twitter последва примера, блокира официалния акаунт, свързан с кампанията за преизбиране на държавния глава @TeamTrump, така че той не можеше да туитва, докато не премахна линка с видеото. Въпреки това Twitter не е ограничил другите профили на Тръмп, включително популярния му личен акаунт, предава CNBC,

Видео сегментът е част от интервю за Fox News, в което президентът настоява, че училищата трябва да отворят врати. Той посочва, че децата са по-малко застрашени от новия коронавирус.

Линкът към публикацията в момента посочва: „Съжаляваме, това съдържание не е налично в момента“.

„Това видео включва неверни твърдения, че група от хора има имунитет към Covid-19, което е нарушение на нашите политики за зловредна дезинформация за Covid”, коментира говорител на Facebook пред NBC News.

Това е един от малкото пъти, в които Facebook предприема действия, за да модерира съдържание, публикувано от държавния глава.

Ходът беше направен след критика от страна на служители на Facebook, групи за опазване на гражданските права и рекламодатели, след като компанията реши да не предприема действия срещу публикация на Тръмп, в която той посочва, че „когато започва плячкосването, започва и стрелбата“. Коментарът беше във връзка с протестите Black Lives Matter. Някои рекламодатели все още бойкотират компанията, макар че това има малък ефект върху бизнеса на Facebook.

Новото решение беше взето само седмица, след като главният изпълнителен директор Марк Зукбърбърг беше изправен пред въпроси от републиканците в Конгреса дали Facebook системно заглушава гледната точка на консерваторите.

Отделно от това снощи Twitter обяви, че официалният акаунт на кампанията на Тръмп за президент @TeamTrump няма да може да туитва, докато не премахне публикацията с линка към видеото.

Този акаунт има около 2 млн. последователи. Официалният личен профил на президента @RealDonaldTrump, който има над 84 млн. последователи, не е засегнат.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
абе да ти кажа и Тръмп не се дава във войната срещу собствения си народ. Добре е води ... добре че ще има охрана от сикрет сървис до живот :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
Войната срещу Тръмп се води с всякакви средства . Идиотенвирусът е едно от тях ... колкото до Туитър и Фейсбук , те са медии на Deep state , тъй че ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
cyclop
преди 3 години
Много ще се радвам, ако Туитър и Фейсбук направят представяне на лекарите и учените, които съставят комисиите им по оценка на медицинската информация. Понеже, ако няма такива, ми е малко странно на каква база се оценява "дезинформацията". Остава да е по личен вкус на служители в Туитър и Фейсбук?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още