IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След коалиционния съвет: Борисов остава премиер до края на мандата

Кабинетът продължава да изпълнява програмата си, увери Валери Симеонов

13:54 | 06.08.20 г. 29
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за Нова телевизия Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов.

Той добави, че няма вариант за оставка през септември. За подобна хипотеза говори вицепрмиерът Томислав Дончев по-рано днес. Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

"Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов. 

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях"" посъветва лидерът на НФСБ.

Коалиционният съвет се събра днес, за да обсъди как ще продължи управлението, след като вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че един от вариантите, които ще предложи на Обединените патриоти, е да се оттегли от поста.

На конференцията на ГЕРБ вчера премиерът и лидер на партията Бойко Борисов заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството, за да довърши мандата си до пролетта на 2021 г. Борисов обаче подчерта, че все още не е взел решение и ще разговоря с коалиционните партньори - Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, за да се търси изход от ситуацията.

Оше новини от България четете на сайта на Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 8 rate down comment 1
doba
преди 3 години
Давай, чичко Бойко!ОГЪН, Служба не остана!Ей къде е март, все ще избутате някак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 2
Грую Груев
преди 3 години
А, за нап и регистъра тихо, тихо, че там шефка е на канесеебе шефчето жена му, че и дъщеря му. И разбира се, няма конфликт на интереси и канесеебе няма да участват в протестите и не ги подкрепят. Принципни хора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 11
petrg5s
преди 3 години
Браво ! Не може 50 платени *** да дават наклон на 1 000 000 и нагоре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 4
khao
преди 3 години
10 год бара меча... и викаш за 6 месеца ще го напрсвят... по скоро ще дойдат извънземни да е свършат тая работа от колкото Тиквата... и като се сетя кво стана с нап, регистъра...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 2
mrynmryn
преди 3 години
Никога, 300к държавна администрация, поне 100к от тях гласуват за водещата партия, познай ако ги съкратят дори 50к, догодина за кого ще гласува - няма да е за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 15
Shadow1
преди 3 години
Прави са, че е по-добре да довършат мандата отколкото да остане държавата без управление сега, това не мога да го отрека. Но само те са виновни че се докараха до тук. Сега трябва да направят нещо голямо с дълготраен ефект който да се усети от всички за да спрат протестите. Трябва да вкарат повече прозрачност в управлението на държвните пари и да намалят бюрокрацията. Цифровизацията е единствения вариант за мен, кога ще дойде най-накрая това електронно правителство?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 4
Грую Груев
преди 3 години
С една дума, при това любима на БХ - толуп с татарски поглед и мисловна дейност на ***. Оф, май обидих животинката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
Mechkata
преди 3 години
ББ, КК, ВС - все страдащи от ефекта на Дънинг - Крюгер.Слушайте повече Томислав, че той е по-умен и от тримата взети заедно и повдигнати на милионна степен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още