IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Европа отчетоха спадове на фона на решението на АЦБ да запази лихвите

Акциите на Eurofins поскъпнаха с над 17%, след като френското биотехнологично дружество отчете силен тримесечен отчет и представи нов тест за COBID-19

19:33 | 06.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Основните европейски борсови индекси приключиха днешната търговия със спадове, докато фокусът на инвеститорите беше насочен към решението на Английската централна банка (АЦБ) да запази основния си лихвен процент непроменен, съобщава CNBC.

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 се смъкна с 0,71% до ниво от 362,57 пункта.

Германският показател DAX записа спад от 68,57 пункта, или 0,54%, до равнище от 12 591,68 пункта.

Френският измерител CAC отчете понижение от 0,98% до 4885,13 пункта.

Британският индекс FTSE изтри 77,78 пункта, или 1,27%, от стойността си, като се понижи до ниво от 6026,94 пункта.

европейски европейски

По-рано днес АЦБ заяви, че запазва своя основен лихвен процент на ниво от 0,1%, като обяви, че няма да налага промени и по своята програма за изкупуване на облигации в размер на 745 млрд. паунда

Банката обяви, че очаква британската икономика да се свие с 20% през второто тримесечие, като прогнозира постепенно възстановяване до края на следващата година.

В същото време стана ясно, че броят на поръчките за произведени в Германия стоки рязко се повишава през юни, сигнализирайки, че най-голямата икономика в Европа започва да се възстановява от негативното влияние на блокировките за овладяване на пандемията от коронавирус. Поръчките нарастват с коригираните 27,9% в сравнение с предходния месец, което е повече от двойно увеличение спрямо 10,4-те процента ръст през май и далеч над прогнозата на икономистите от покачване в размер на 10,1%.

При индивидуалните акции книжата на BNP Paribas поевтиняха с 0,31%, след като френският кредитор обяви, че прекратява всички нови свои сделки за финансиране на търговия със стоки, докато преглежда участието си в бизнеса в Европа, Близкия Изток и Африка. Банката, един от най-големите кредитори за световните търговци на стоки, наскоро е информирала своите клиенти, че няма да се сключват нови сделки, освен ако няма договорно задължение.

цената на акциите на британската Meggitt се понижи с над 4 на сто.

Биотехнологичната френска компания Eurofins отчете над 17-процентно увеличение в стойността на книжата си, оглавявавайки Stoxx 600, след като представи нов евтин продукт за тестване на коронавирус и силен финансов отчет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още