IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Дичев: На изборите коалиционните партньори ще платят с лихвите

След вота, редовен или предсрочен, „Патриотите“ ще изчезнат от полезрението, твърди културният антрополог

10:44 | 07.08.20 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Бойко Борисов се опитва отчаяно да се дистанцира от това, което става. Но идват избори – предсрочни или не, на които всичко, случващо се в момента ще бъде платено с лихвите, както от ГЕРБ, така и от коалиционните им партньори от „Обединени патриоти“. Това коментира пред БНР културният антрополог и университетски преподавател проф. Ивайло Дичев.

Той добави, че след предстоящите избори е много вероятно „Патриотите“ да изчезнат от полезрението на общественото внимание.

„Борисов е пуснал напред този брутален човек Валери Симеонов, който и без това разчита на такива хора, които обичат насилието и някак си, ако може, да остане назад. Даже самата му идея да направи правителство без собствено участие също е в тази посока. Не знам дали ще му се получи“, посочи още Дичев.

По думите ми властта вече изключително много прилича на комунистическата. 

Според проф. Дичев конференцията на ГЕРБ е била изцяло засенчена от „тези побоища, които техни симпатизанти организираха над хора и журналисти“. „Сега това с вдигането на палатките. Пак асоциация с миналото – различни работнически колективи пишеха писма, възмутени. В „Работническо дело“ непрекъснато публикуваха такива писма, които искаха да се осъдят враговете на народа. Тук отново това оправдание (граждани сезираха прокуратурата срещу блокадите и подадоха дестки сигнали в Столична община – бел. ред.) Но стъпка по стъпка насилието се увеличава. Протестите започнаха с побоища върху две момчета, абсолютно безсмислени и глупави“, каза антропологът.

Той посочи обаче, че управляващите губят сериозно подкрепа и обществено доверие след всяка новина за набит или арестуван протестиращ. Експертът е категоричен, че акцията с премахването на палатковите лагери е минус за управляващите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
khao
преди 3 години
аз като ви казах че боко иска да си ходи,ама доган не го пуска защото не му е намерил заместни... вие не вярвахте... ква беше тая конференция с една точка... реч?... що не им е прати по фейса и да им спестиш пътуването... май конференцията беше да вкараш напрежение, а?да ви еааа в активните мероприятия..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още