IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва процедурата по признаването на ивицата около „Росенец“ за плаж

В действащата специализирана и кадастрална карта територията е определена като земеделска земя

18:43 | 07.08.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Задействани са процедурите за актуване като плаж на ивицата в парк „Росенец“ (недостъпната местнос до „Летните Сараи“, свързана с почетния председател на ДПС Ахмед Доган). От Министерството на туризма вече са извършили проверка, след като преди седмица бяха спрени от оградите, указващи строителен обект, съобщава БНР.

След като оградите вече са премахнати, експерти от ведомството са посетили плажа, за който на 11 юли имаше масов протест. На място и те са констатирали, че има каменист и пясъчен плаж.

Припомняме, че на 22 юли органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас обявиха, че в парк „Росенец“ е установено, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица. 

В действащата специализирана и кадастрална карта територията е определена като земеделска земя. От министерството поясниха, че вече е инициирана процедурата по изменение на документите.

Сезирана е Агенцията по геодезия, която трябва да извърши заснемане на имота и да се изготви нова специализирана карта за плаж. След това Министерството на туризма изпраща искане към Министерството на регионалното развитие за издаване на акт за държавна собственост.

Едва след приключване на тези процедури ивицата в „Росенец“ ще се води плаж и по документи, уточнява Националното радио.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
пасъм
преди 3 години
Сега спокойно Агенцията може да премести границите, както са нужни за сарая. Толкова е елементарно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още