IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Райков: През следващите 3 месеца цената на златото може да стигне 2300 долара

Тръмп търси широка коалиция за технологична война срещу Китай, смята финансовият анализатор

13:12 | 08.08.20 г. 15
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Търговските войни се възобновяват на нов фронт – технологичния. А при евентуално преизбиране на американския президент Доналд Тръмп пазарите в САЩ ще затворят на рекордни върхове и спадът от почти 30% в разгара на пандемията ще бъде забравен, заяви финансовият анализатор Преслав Райков в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Пазарите в Щатите се намират почти на исторически върхове след коронаспада. Поглеждайки към фондовите пазари там, изглежда така сякаш сега са най-хубавите времена за икономиката – нещо, което съвсем не е така".

"След новината за това, че американският президент Доналд Тръмп подписа два указа, с които забранява на американски граждани да имат бизнес отношения с китайските приложения TikTok и WeChat, технологичните акции реагираха доста волатилно", посочи Райков.

Според него в сделката за покупка на TikTok от страна на Microsoft прозира желанието на Тръмп да използва американска компания, която да неатруализира TikTok, като според анализатора бизнесът би бил печеливш и за двете страни.

"По-големият удар върху китайските компании обаче бе забраната да бъдат листнати на щатските борси, ако не съответстват на финансовата практика по одит, определена от САЩ".

По думите на Преслав Райков Тръмп търси широка коалиция в световен мащаб с идея за обединение първо около технологичната война срещу Китай.

Според госта масова ваксинация срещу коронавируса преди средата на 2021 г. почти не е възможна.

"За инвеститорите спекулативно навлизане на пазара е рисково. Изчакване и наблюдаване е по-добрият вариант".

По темата за златото анализаторът каза, че след преминаването на границата от 2000 долара за тройунция в следващите три месеца стойността на благородния метал може да стигне до 2300 долара, а относно развитието на петролния пазар Райков очаква ценовите нива до края на годината да се движат в диапазона окоол 40-45 долара за барел при американския суров петрол и сорта Брент.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

14
rate up comment 2 rate down comment 2
abdul
преди 3 години
Дали обаче нещото се вдига, или нещо друго пада е въпроса. Дали после другото "шоково" ще се вдигне е другия въпрос.Е, на Comex и в BoE май знаят отговора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 3
Sandy
преди 3 години
Всяко едно нещо, което шоково се вдига, после шокова пада. Било имоти, петрол, валути. Преди да предприеме човек нещо, първо да брои до 10 и пак да помисли, за да не загуби, защото практиката показва, че 80% от решенията, които взима човек са пагубни за самият него и причината е прибързаност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
: ))) ... някои "колеги" мое и инсултче да си докарат ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 2
michaelis23
преди 3 години
тоз П.Райков нещо ми се губеше кат беше на 1100$ илядо и сто, а са дава акъл кат вече филма е свършил както винаги ..... аз винаги съм бил ЗА златото ама са нема смисъл щот би требало да пада стига му толкоз и отиаме пак там дет бехме и дет сички го хвърляя пред 5 години и си прайха цокъла с него .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 3
Grosss
преди 3 години
Искам да кажа ,че при тая ниска цена на петрола Русия се справя добре амисамо да си представим 3-4 пъти по-висока цена ,те руснаците ще се къпятв пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 2
Hahoto
преди 3 години
Както Вовича е отбелязъл, Русия няма дългове. Което ще рече, че добре или лошо, но хората там живеят според чергата си. И на се опаоскали пари за 20-40-100 години напред, като някои други, само и само да имат текущо предимство. Кво ще прави пазара като разбере че хартийките на голия цар нямат покритие, а балоните почната да гърмят като Новогодишни фоерверки. И като го понапънат малко *** и киитайци по нанадолнището. Те тогава ще се притеснявам за ВатЬО да не си прехапе з.мийския език!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 5
Grosss
преди 3 години
Русия има проблеми когато цената на петрола е ниска ,но в средносрочени дългосрочен период това е изключено.Задава се ценово торнадо за цените на петрола ,което ще ги изстреля над 200 долара и за бюджета на РФ това ще е отлично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
https://youtu.be/kuPapglT6Vo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 4
Hahoto
преди 3 години
Ех Ватьо, Ватьо, надай се булко на гоуем ***! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 8
Dr. Vatnikov
преди 3 години
"Огромния" златно валутен резерв свършва за 2 години при тая цена на петрола и газа.А и нещо си противоречиш - щом е златно-ВАЛУТЕН резерв, казано по друг начин доларов, ако долара се потопи, то тогава резервчето изчезва!:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още