Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Цените на имотите остават стабилни въпреки коронакризата, според експерт

Ако темпото на сключване на сделки се запази, рязък спад на цените няма да има, посочва Иван Козаров от Arco Real Estate

0
 
0
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А бе мОмче, ти колко кризи се преживял до сега. Щото аз съм. Криза 2009та, минимум на цените в София 2013та. Що сега да е много по-различно. Никой не е казвал, че цени ще падат с над или даже с цели 30 процента. Ама балона си го надухте и даже продължавате. ОК. За това ви се плаща. До скоро казвахте, че ръста е 4-5 процента годишно и било нормално, че и малко. Сега 2-3 процента бил. Последно кое от двете. Щото разликата в тези съседни проценти е към пъти все пак. Банките надуват балона. ФЕД, ЕЦБ ще пускат пари неизкарани. Не казвам печатат. Няма и да ги печатат с тези електронни плащания. Просто в една сметка на ЕЦБ щ записваме всяка седмица по едни 20-30 милиарда евро и ще ги раздаваме на банките за да борим кризата. С инфлация. Ниските лихви не са капитализъм, а отрицателните лихви не са и социализъм, а нещо по-зле. Държавите са свръхзатънали в дълг и не могат да си позволят високи лихви. Просто само при ниски лихви могат да си обслужват дълга. От там и за народа лихвите ще са по-поносими, но толкова ниски лихви, под 3 процента правят парите просто неоценени. Ресурс без цена, вземай колко ти дадат и не мисли кога и как ще връщаш. Ама и капитализъм. За капак отрицателни лихви. Всичко това се лепи на цените на имотите и ги държи високи и с ръст над този на БВП и доходите. Обедняване. Все по-малко хора ще си купуват.
0
 
3
 
2
преди 1 месец
Ъъъъъ, какъв експерт е този 20-годишен ***, че и търговски директор. Смях в залата. Близо 10% спад в БВП, той ще ми обяснява, че цените щели да скачат. Ае бегай оттука, ве.
0
 
6
 
1
Hmi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Пренебрежителен", "неосезаем", а тази седмица е "нерязък" спада. Следя с интерес как ще го квалифицират следващите седмици може - минимален, несъществен, плавен, наблягайте коркото щете на прилагателните, ще обърнем внимание на съществителното - "спад". Разнообразете и за цетите квалификациите. Друга дума освен "стабилни" може ли да употребите. Да ви подсетя - "промоционални" ?