IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HMD Global набра 230 млн. долара капитал

Компанията вече има директор „Глобални операции“

18:32 | 11.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Компанията HMD Global, която стои зад смартфоните с марката Nokia, обяви, че е приключила преговори за набирането на 230 млн. долара в рамките на първото закриване на настоящия си кръг на финансиране от част от своите основни стратегически партньори. Освен това HMD е назначила директор „Глобални операции“.

В съобщение до медиите компанията посочва, че средствата ще ѝ помогнат в осъществяване на стратегическите ѝ цели в четири области. На първо място се предвижда насочване на капитал към мисията за създаване на 5G смартфони, които са достъпни за потребителите по целия свят, като идеята е да има силни партньорства с телекомите в САЩ.

Второ, HMD Global ще продължи своя преход към предлагането на иновативни дигитални решения. На трето място HMD планира да разшири присъствието на Nokia на ключови пазари в развитие, в това число в Бразилия, Африка и Индия.

На последно място инвестицията ще помогне на компанията да укреши водещата си позицията в хардуерен аспект, допълва компанията, но и ще ѝ помогне да се превърне в доставчик на цялостни мобилни решения.

През 2020 г. HMD Global дава начало на международна услуга за роуминг на данни HMD Connect. Освен това засилва позициите си в мобилната киберсигурност чрез придобиването на Valona Labs и изгради специални ресурси за сигурност, софтуер и услуги в своя нов развоен „Център за върхови постижения“, базиран в Тампере, Финландия.

Днес стана ясно, че HMD Global назначва Ален Льожен на новата за компанията позиция директор „Глобални операции“. Новият член на екипа има 25 години опит в сферата на телекомуникациите и експертиза в глобалните операции. Преди да стане част от HMD Global Льожен е работил в OneWeb като специален консултант, занимаващ се с оперативните стратегии.

В HMD Льожен ще отговаря за управлението на инженерния мениджмънт и на веригата за доставки, като ще се отчита директно към главния изпълнителен директор Флориан Сейче.

 От началото си през 2016 г. HMD Global вече оперира на 91 пазара в 8 региона и 250 хил. търговски обекта. Досега компанията е продала над 240 млн. мобилни устройства, сочат нейни данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още