IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждат отново барикадите при Софийския университет

34-ят ден на антиправителствените протести премина под наслова "Площад Независимост е нашата Шипка"

21:49 | 11.08.20 г. 16
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Барикадата на кръстовището при ректората на Софийския университет ще бъде изградена отново. Това обявиха организаторите на антиправителствените протести.

В 34-тия протестен ден към сградата на Министерския съвет полетяха домати, яйца и зелени бонбони.

Протестът преминава под наслова „Пл. Независимост е нашата Шипка“.

Организаторите на протеста от „отровното трио“ обявиха, че няма да прекратят гражданското неподчинение, а напротив - ще насърчават всички негови прояви, предава БНР. Така те опровергаха твърдения в социалните мрежи, че ще се откажат от барикадите. Освен това те подадоха пореден сигнал, свързан с корупционни практики с тол системата. Смятат, че обществените поръчки отиват при едни и същи фирми.

„Разходите се увеличават с над 1/3, а стойността на очакваните приходи се е сринала с 50%, което прави тази скъпа инвестиция изключително неефективна и отдалечава нейното изплащане много далече във времето“, каза Арман Бабикян.

На въпрос какво налага „отровното трио“ да има дарителска сметка на името на адвокат Николай Хаджигенов, те отговориха, че парите им са свършили, а организирането на протестите има разходи. Протести Протести

За задълбочаване на гражданското неподчинение и по-категорични протестни действия след изявлението на „отровно трио“ се обявиха протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост. Според тях радикализацията на протестните действия е необходима, защото управляващите отказват да ги чуят, но при запазване на обществения мир:

„Цялата държава се е превърнала в мафиотска структура“; „Няма да паднат блокадите, напротив, ще се радикализират и както призоваха, ще блокираме институции“.

Блокади на институциите вероятно ще започнат още утре, като първата точка ще бъде Съдебната палата.

В ход е и подписка в подкрепа на исканията на протеста. Събраните подписи са около 1400.

Тази подписка е в отговор на другата, внесена в Съдебната палата срещу блокадите, заявиха протестиращи.

Блокирани остават възлови кръстовища в центъра на столицата - Орлов мост, подходът към булевард „Цар Освободител“ до президентството и булевард „Княз Ал. Дондуков“ пред Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 6
Zlato
преди 3 години
Кой да ги натупа? Имаш 4000-5000 протестиращи срещу 100 полицаи. Не като в Беларус, 100 протестиращи срещу 1000 полицаи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 5
Invcom
преди 3 години
А в нормалните държави какво правят управляващите, когато излязат такива скандални записи и снимки ? За един прЕател питам :)) Единствения шанс за мутрата е ако ЕС продължи да стиска очите, да видим до кога ще издържат :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
penman
преди 3 години
К.р.е.т.е.н.и.т.е пак строят катуни! И тези *** искат да управляват! Тежко и горко на държава с такъв управленски екип. Във всяка нормална държава отдавна да са ги изринали от катуните им и здравата натупали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 6
khao
преди 3 години
определено сте много по добри от копейкаджийте, личи си се има бюджет ! :)само асдф1234 да го уволните че е лееееко ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 7
khao
преди 3 години
пак да си кажа ... изненадах се от това колко спящи клетки от дпс/герб сте в този форум :) .... интересен феномен който не го бях видял до сега. Заслужава си подробно наблюдение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Явно творецът на фейк нюза и московската пропаганда лоената топка Бабикянчо + адвокатчето на Дубайската принцеса са силно притеснени от липсата на протестиращи и са ходили да ръчкат палаткаджиите за радикализация.Така е, след клипа, на който маските паднаха и се видяха сблъсъците на различните групи протестиращи, в случая ДБ и подкрепящи Майчето Галева, това стана.Беше смешно да гледаш как протестиращите срещу Шиши, Галевица, Корни, застанаха заедно ...с подкрепящите ги!Еее, малко се видя кой кой е. Време е за 2ра част - маските да паднат окончателно и всеки да заяви кой е, за какво се бори, какъв курс ще води, кои да му хората, с кой ще се коалира и тн. Свърши протеста в сегашната му форма - на викането на Ууууу и оставка, за съжаление на червените кратуни.Дойде време за градивната част и заявяването на позиции. Който може да се представи. Останалите в канала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още