IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman и Barclays се борят за бизнеса с кредитни карти на GM

Американският кредитор цели да засили присъствието си в сферата на потребителското банкиране според плана на изпълнителния директор Дейвид Соломон

18:49 | 12.08.20 г.
<p>
	<em>Снимак: Ройтерс</em></p>

Снимак: Ройтерс

Американският кредитор Goldman Sachs Group Inc  се стреми да купи звеното за кредитни карти на концерна General Motors Co, тъй като планира да удвои бизнеса си за потребителското банкиране, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. 

Британската банка Barclays също е сред кандидатите за закупуване на бизнеса с кредитни карти на автомобилния производител, който се сблъсква с около 3 млрд. долара неуредени салда.

В момента Goldman има много по-малко присъствие в сферата на потребителското банкиране, за разлика от по-големите кредитори като JPMorgan Chase & Co и Citigroup Inc, и това е бизнесът, който главният изпълнителен директор Дейвид Соломон иска да се засили.

Като част от тези усилия, Goldman предлага потребителски заеми и спестовни сметки чрез своята онлайн банка Marcus, която бързо се разраства от началото на 2016 г.

Goldman пусна кредитна карта с Apple Inc през миналата година, която се синхронизира с Apple Wallet на потребителите на iPhone и може да се използва за закупуване на продукти на технологичния гигант с отстъпка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още