IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свиканото по искане на БСП извънредно заседание на НС се провали

Депутатите от ГЕРБ и останалите партии не се явиха и парламентът не събра кворум

09:35 | 13.08.20 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Извънредното заседание на Народното събрание, планирано за днес, се провали заради липса на кворум, след като народните представители от ГЕРБ не се явиха в залата.

И в 9 ч., и в 9.20 ч. се регистрираха само по 78 депутати от БСП и ДПС, заради което председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че заседание не може да се проведе на фона на викове „Оставка!“ от присъстващите депутати от левицата.

Заседанието беше свикано по искане на „БСП за България“. В подписката, внесена от лидера на партията Корнелия Нинова, се искаше да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски заради протестите и нападението над журналисти по време на конференцията на ГЕРБ в София миналата седмица.

БСП предложиха да се обсъди в това извънредно заседание и актуализация на бюджета заради коронакризата, за да не се раздават милиарди на сляпо, както коментираха Нинова и депутатът Румен Гечев  правителствените решения от последните седмици, които включват увеличение на заплатите в някои администрации с 30%.

Междувременно група граждани се събра пред сградата на Народното събрание тази сутрин и я замеря с яйца и домати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
Спящият бик
преди 3 години
Не само сесията - всичко, свързано с БСП(к), е обречено на провал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
Zlato
преди 3 години
А тежкото решение е ясно. Въпреки тежките протестите, правителството ще вземе тежкото решение да раздава пари до март догодина :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Zlato
преди 3 години
Единственото, което разбрах от тези протести е, че ако искаш нещо да ти дадат, трябва да се протестира до дупка. Заплатите на полицаите ще увеличат, на военните, на лекарите, на кой ли още не. Изведнъж се оказа, че парите валят от небето. Не мряхме здраво, но здраво се раздават пари. Да видим кой ще плаща масрафа :)Правителството гласува нови антикризисни мерки. По 610 лв. месечно могат да получават родителите на деца до 14 години, които не могат да работят дистанционно заради пандемията. Кабинетът отпусна 16 милиона лева за 160 училища в страната и 100 млн. - за студентските общежития, съобщава БНТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Mechkata
преди 3 години
Нищо неочаквано и нищо ново в сапунения сериал. Най-вероятно утре (петък), в края на работния ден (разбира се) ще се вземат "тежките решения" които е подготвил ББ и то заснети в джипката и пуснати у фейсбоклукчарника и в приближени подбрани медии...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още