IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft продължава да е парализиран от пандемията

Приходите на компанията се сринаха с 61%, но надминаха очакванията на анализаторите

11:54 | 13.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lyft продължава да е парализиран от пандемията

Lyft Inc. отчете своите най-лоши финансови резултати като публично дружество в сряда през тримесечие, затруднено от пандемията на коронавируса, рязък спад на приходите и по-голяма загуба.

Базираната в Сан Франциско компания все още поддържа прогнозата си за тримесечна коригирана печалба до края на следващата година, дори на фона на с поне 20% по-малко превози, отколкото се очакваше по-рано.

Uber Technologies Inc. даде подобна прогноза за резултатите си през миналата седмица. Но бизнесът е изправен пред непредвидими рискове заради вируса и намерението работниците от т. нар. “гиг икономика” да получават обезщетения за работата си.


Lyft отчете срив на приходите с 61% до 339 млн. долара, като мина средните оценки на анализаторите за 335 милиона долара за тримесечието, завършило през юни. Загубата без данъци, лихви и други разходи нарасна с 37% до 280 милиона долара. Това също беше по-добър резултат от средните очаквания на анализаторите, предава Bloomberg.

Миналата седмица Uber отчете подобни мрачни резултати с едно ярко изключение: скок в поръчките за доставка на храна. Lyft няма такъв бизнес, който да компенсира последиците от пандемията. И тъй като функционира само в САЩ и Канада, представянето на Lyft е свързано със способността на тези държави да задържат разпространението на вируса и да премахнат ограниченията за пътуване.


Акциите на компанията се обезцениха с около 1% в следборсовата сесия в сряда.

В добавка към предизвикателствата за компаниите за споделени пътувания калифорнийски съдия им нареди в понеделник да преквалифицират шофьорите като служители до края на месеца. Въпреки че Lyft и Uber заявиха, че ще обжалват решението, то съживи притесненията на акционерите, че оперирането в родния им щат може да стане несъстоятелно, ако бъдат принудени да плащат обезщетения за работа на водачите.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още