Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Проучване сигнализира за задълбочаване на климатичната криза

Рекордно високи температури са свили ледената покривка на Гренландия със 197 млрд. тона лед, еквивалент на 80 милиона олимпийски басейна, само през юли 2019 г.

0
 
1
 
10
Grosss до: Императорът
преди 1 месец
В 10 век викингите на Флоки едва са открили Исландия а Греландия тепърва
щели да откриват.Няма как Гренландия да е изнасяла пшеница до 10 век,там
освен ескимоси други нямало.
1
 
4
 
9
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Корона вирусът и глобалното затопляне си приличат по едно - мерките за справяне с проблема са по-страшни от самия проблем
1
 
6
 
8
Hahoto до: Hahoto
преди 2 месеца
Климатът се променя! Той не може и никога не е бил статичен. Да се надяваме, че ще се променя в правилната посока, към затопляне, а не към застудяване. В края на века се очаква на планетата да живеят 11 милиарда души. Представете си, ако климатът тръгне към застудяване и стане по-студен от сега, тогава милиарди хора на планетата ще бедстват и ще гладуват да смърт!
0
 
1
 
7
Hahoto до: Императорът
преди 2 месеца
В климатът се променя . Той не може и никога няма да бъде статичен. Да се
2
 
4
 
6
Hahoto до: khao
преди 2 месеца
Кухий, кой според теб ми "дава" опорки по темата с климатичните промени!?
Иначе е похвлано, че сменяш понякога "Планета" с "Дискавари"! :))
3
 
4
 
5
преди 2 месеца
Гренландия е била износител на пшеница до 10 век, така че тия да си затворят муцуните. Графиката на въглеродният двуокис показва всъщност точно обратното - че нивата му се променят независимо от нас, защото преди 800 000 години не е имало индустрия, поне доколкото знам. Също и климатът - дори в исторически времена се е променял и в двете посоки - а доколкото знам, римляните не са имали развита индустрия в сегашен смисъл - та да затоплят планетата до степен да си припкат по сандалки и хитончета чак до северна Британия и северна Германия. И в съседната тема попитах - затоплистите готови ли са да подпишат декларации, че ще понесат пълната наказателна отговорност, ако се окаже, че прогнозите им са неверни... защото взетите решения на базата на тия прогнози - от обезумелите политици, ще струват на света десетки ГБ твърда валута - и мисля, че ако "глобалното затопляне причинено от човекът", се окаже заблуда, някои трябва да платят сметката със собствените си тимберици !!!
3
 
4
 
4
khao до: Hahoto
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
не споменавай за гренландия, че така си личиат опорките... по добре прочети за въпросната аномалия :))
как, защо, кога и колко време е продължила.
даже на скоро по един от каналите тип дискавъри имаше филмче за викингите и я обясниха... дето се вика децата го рабраха, само вие не :))
4
 
2
 
3
khao до: Grosss
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
хахаха таварищ, хич не се справят тия унищожители като гледам статистиката на населението... тоя план трябва да е правен в русия зада е толкова некадърно изпълнен, хахаха.
4
 
3
 
2
Grosss до: Hahoto
преди 2 месеца
Ами не е точно така и вземат мерки,първо беше луда крава,после бяс по прасетата а сега и коронавирус по хората.Явно някой са решили ,че да
оцелеят планетата и 1/3 от хората 2/3 изобщо трябва да изчезнат.
7
 
5
 
1
преди 2 месеца
Той и Ал Гор алармираше, че до 10 години светът ще свърши, ама не свръши. Всяка сбирка на климатичната мафи.я на ООН обяснява, от 1988 година, как всеки момент планетата ще се срути и как всяка следваща среща е "последен шанс" да се спаси планетата...То президенти, то принцове то обикновени пе... се надпреварват да ни обещават края на света, след 10-15 години, до 70-100 месеца. И ВНУШАВАТ СТРАХ, зада да печелят лесни пари! Точно, както тази статия е "спонсорирано съдържание", в икономически сайт, която внушава СТРАХ от идващия топлинен апокалипсис. Е, Аспарух, нищо от тези драматични предупреждения няма да се сбъдне!!! Но вие ще местите датите постоянно - 2035, ще стане 2050, 2050 ще стане 2075 и така нататък. Защото по-топлата планета няма да убие хората /най-много отново да има земеделие в Гренландия, на мястото на ледника. Всички зелени ентусиасти в Сибир на мек и приятно-прохладен климат, необременен от антропогенната дейност! Бон воаяж!