Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Кои сили ще действат на световните пазари на природен газ до 2040 г.?

Търсенето на газ се оказа устойчиво въпреки въздействието на коронавируса, но дали тази устойчивост ще се задържи в по-дългосрочен план, питат се експерти

0
 
2
 
3
Oбичам България до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Прав си за много неща, особено зелената мафия. Обаче, подценяваш много алтернативната енергия. Един стар бойлер боядисан в черно на покрива на къщата на село без проблем осигурява топлес вода за лятото. На последния етаж имам панел и си топля 200 литра бойлер само със слънчева енергия 8-10 месеца в годината. За останалото време има разделение от 80 л, което се топли с ток при нужда. Така, че както в Турция имат масово панелчета с бойлери по покривите, не виждам нищо лошо да се ползва. И не съм за отмяна на газта, просто има много практични решения, без да говорим за скъпи такива като термопомпи земя - вода или вода - вода.
4
 
4
 
2
преди 1 месец
Нищо друго не може да замести въглището (че и атомчето и част от петролът с навлизането на електрически коли), освен природния газ и напъните на ВЕИ-психопатите са безполезни... впрочем те си го знаят и само гледат да усвоят едни голееееми пари и после да се изсулят кат` тако`а.
"Зелен водород" - дръжки ВЕИ никога няма да могат да покрият дори настоящото потребление, камо ли да произвеждат и водород.

Германците - като хора рационални го разбират и затова за пръв път в новата си история се разбунтуваха срещу САЩ, за да защитят Северен поток 2. Руснаците пък - като хора предприемчиви и търпеливи към откачалки - започват производство на водородчец от природен газ - БЕЗ въглеродни емисии в атмосферата.

Зелената сделка засега е само купчина хартия без никаква стойност. Бюрократите няма да смеят да оставят Европа без енергия, освен ако не искат да бъдат живи разкъсани.
3
 
4
 
1
преди 1 месец
"въздействието на коронавируса" вече се изнизва като пръдня из гащи ... остава
смрадта , ама и тя е довреме ...