IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойне Василев: Икономиката ще се възстанови бързо

Тази година е много подходяща за инвестиции и за започване на нов бизнес, тъй като кризата е най-ниското ниво от един бизнес цикъл, твърди експертът

14:36 | 14.08.20 г.
Стойне Василев: Икономиката ще се възстанови бързо

Икономиката ще се възстанови бързо, като до края на следващата година ще се върнем до нивата от преди кризата. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Стойне Василев, финансов консултант.

Очакваме по-високо ниво на инфлацията заради наливането на пари в икономиките с цел възстановяването от кризата, а в такъв период държането на пари на депозит няма да свърши работа, необходими са реални активи като недвижими имоти – ниските лихви по ипотечните кредити дават добра възможност в тази посока, посочи гостът.

„Тази година е много подходяща за инвестиции и за започване на нов бизнес, тъй като кризата е най-ниското ниво от един бизнес цикъл“, каза още той. 

Финансовият консултант съветва хората да си организират авариен фонд, като помислят каква част от текущите си доходи биха отделили, за да се подготвят за следващите трудни времена или следващата криза.
„За да можем да преценим от какво да спестим трябва да знаем за какво харчим. От задължителните разходи като сметки и наеми трудно бихме могли да спестим. Но от останалата част от разходите по-лесно може да се лишим“, обясни той.

По думите на госта има напредък у нас през последните 10 години по отношение на финансовата грамотност.
„Въпреки доста по-високото ниво, изоставаме дори от страните от Централна Европа, както и от тези от Западна Европа“, обясни гостът.

Той допълни, че нациите с по-висока финансова грамотност се представят по-добре по икономически показатели.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още