IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия очаква силно икономическо разширяване през третото тримесечие

Икономическият подем ще зависи до голяма степен от развитието на пандемията в Германия и в чужбина, според германското иконмическо министерство

15:01 | 14.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Икономиката на Германия, която беше силно засегната от пандемията от новия коронавирус, ще се разшири силно през третото тримесечие, но пълното възстановяване ще отнеме много време, посочват от министерството на икономиката на страната, предава Ройтерс.

Брутният вътрешен продукт (БВП) ще се „възстанови силно“ през третото тримесечие след историческия срив за периода между април и юни. Най-голямата икономика в Европа се възстановява от май благодарение на облекчаването на ограниченията, които бяха наложени за забавяне разпространението на коронавируса, посочват от министерството в месечния си доклад.

Бързото подобряване на мощния индустриален сектор в Германия ще загуби инерция поради слабото търсене от страна на търговски партньори, които все още изпитват затруднения заради пандемията, заявяват още от министерството.

Според институцията по-нататъшния икономически подем ще зависи до голяма степен от развитието на пандемията в Германия и в чужбина.

По-рано страната отчете най-големия си брой нови случаи на Covid-19 от около 3 месеца и половина, като положителните проби нарастват с над 1 000 за четири поредни дни. За последните 24 часа бяха потвърдени 1 422нови случая в сравнение с 1 319 в предишния ден. Така общият брой на заразените в страната достига общо 222 281 души, сочат данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Честотата на заразяване обаче остава под основния праг от 1,0, показва последният доклад на института за обществено здраве RKI, цитиран от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още