IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota не се отказва от седаните

В компанията смятат, че липсата на сериозни конкуренти ще позволи ѝ да завземе по-голяма част от този пазар

21:29 | 15.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Докато водещите производители масово се отказват от класическите седани в полза на кросоувърите, в Toyota отбелязват ръст на продажбите на такива автомобили и са готови да се борят за увеличение на пазарния си дял в този сегмент.

Според вицепрезидента по маркетинга на американското подразделение на компанията Синтия Тенхаус седаните имат бъдеще и то е повече от позитивно. Тя очаква през 2020 година продажбите на нови автомобили от този клас само в САЩ да достигнат около 4 млн. бройки. В Toyota смятат, че липсата на сериозни конкуренти ще позволи на компанията да завземе по-голяма част от този пазар, като продаде не по-малко от 750 000 екземпляра.

Статистиката показа, че през 2019 година около 1/3 от собствениците на седани на японската марка са направили нова покупка и при нея са останали верни именно на модел с 4 врати.

„Определено, това е сегментът на пазара, в който искаме да присъстваме най-сериозно. А това, че конкурентите се отказват от седаните си, може само да ни радва“, категорична е Тенхаус.

Целия материал четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още