IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли положителна пазарна реакция около изискванията за китайските компании в САЩ?

Целта на американското правителство е да уеднакви одитирането на китайските компании с одита на американските и европейските, споделя Кристиян Фезелов

11:00 | 16.08.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

“Това, което цели американското правителство, е да уеднакви одитирането на китайските компании с одита на американските и европейските компании, т.е. инвеститорите да са максимално защитени със съответните данни от съответните публични компании”, коментира Фезелов.

По думите му това ще влезе в сила чак на 1 януари 2022 г., а дотогава се дава период на големите китайски компании, които се търгуват в САЩ, да се съобразят с това изискване и да променят документацията си спрямо международните счетоводни и одитни стандарти. 

Фезелов смята, че донякъде това е част от технологичната война, а от друга страна идеята е самите публични китайски компании да станат прозрачни, както американските. 

По отношение на IPO-то на Airbnb, Фезелов очаква то да се случи в началото другата година. 

“До края на годината брокерите, които са поели да изпълнят IPO-то излязоха със съобщение, че все още компанията не е готова да навлезе на пазара в публичния сектор поради ниските обеми, които тази година реализира заради спирането на пътуванията и търсенето на ваканционни жилища за краткосрочен период, което е основният бизнес на дружеството”, изтъкна Фезелов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Ще има ли положителна пазарна реакция около изискванията за китайските компании в САЩ? =Колкото повече тунели, толкова повече светлина..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още