IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pandora очаква годишен спад в продажбите си с до 20%

Маржът на оперативната печалба през тази година се очаква да бъде в диапазона от 16% до 19%

11:58 | 18.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Carsten Snejbjerg/Bloomberg</p>

Снимка: Carsten Snejbjerg/Bloomberg

Pandora A / S, най-големият произовдител на бижута в света, заяви, че през тази година приходите й от продажби могат да се свият с до 20%, тъй като коронавирусът потиска търсенето на някои от ключовите й пазари.

Според компанията неотдавнашното подобрение „е изпаднало в застой“ през третото тримесечие. Базираната в Копенхаген компания представи своите насоки за първи път от отмяната на предишната си прогноза през март. Тя също така публикува своя отчет за второто тримесечие на годината, информира Ройтерс.

Маржът на оперативната печалба на Pandora тази година ще бъде в диапазона от 16% до 19%. В сравнение с това  през 2019 г. показателят бе почти 27%. Миналата година се разглежда като преходен период за компанията, тъй като тя даде нов старт на марката си под ръководството на изпълнителния директор Александър Лацик.

От Citi заявиха, че сега пазарът може да намали очакванията си за печалбата на Pandora през 2020 г. Възможно е да има „някаква отрицателна реакция при цените на акциите“, отчасти поради „силните“ резултати на компанията през годината досега, заяви Томас Чавет, анализатор от Citi. Акциите на Pandora са поскъпнали с над 50% от началото на годината.

Pandora обяви в понеделник, че през второто тримесечие на годината продажбите й в САЩ, най-големият й пазар, са спаднали с 35%. Спад от 48% се наблюдава и в Италия, докато Германия отбеляза най-доброто представяне сред първите 7 пазари на компанията с едва 6-процентово понижение.

„Продължаващите местни ръстове в броя на заразените с  COVID-19 и въздействието на мерките за социалното дистанциране се очаква да продължат и да се отразяват негативно на приходите през втората половина на годината“, казаха от  Pandora.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още