IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook: Ще премахваме публикации на Тръмп, ако нарушават стандартите

Платформата е подготвена за задаващите се избори в САЩ, твърди оперативният директор на социалната мрежа Шерил Сандбърг

10:41 | 19.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Mark Kauzlarich/Bloomberg</em></p>

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг заяви, че компанията е готова да премахне всяка публикация на президента Доналд Тръмп, която нарушава стандартите на организацията, пише CNBC.

„Когато президентът наруши нашите стандарти за реч на омразата или сподели фалшива информация за потискане на избирателите, тя се сваля“, посочва Сандбърг в интервю за MSNBC.

Коментарът беше направен, след като водещият я попита как Facebook ще следи речите на Тръмп в надпреварата за избор на президент през ноември тази година.

Миналата седмица Facebook пусна Изборен информационен център, който по думите на Сандбърг ще помогне до потребителите да достига точна информация за изборите.

„Това е голяма задача за нас, а ние сме толкова готови, колкото смятаме, че потенциално бихме могли да бъдем за нея“, посочва тя.

Собствените служители на Facebook по-рано това лято отправиха критики към компанията, когато тя реши да не премахне или модерира публикация от края на май на Доналд Тръмп, в която той заяви, че „когато започне плячкосването, започва и стрелбата“. Думите бяха по повод протестите Black Lives Matter.

По-рано този месец обаче компанията премахна публикация на Тръмп на видео, в което той твърди, че децата са „почти имунизирани“ от Covid-19. Facebook заяви, че е свалила публикацията, защото съдържа фалшиво твърдение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis23
преди 3 години
тоя земе ли пак изборите, мaйкa ви жална подслушвателна измислена ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още