IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България бележи спад с 32,8% на заболелите от COVID-19

Информацията е по данни на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията

14:31 | 19.08.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

България бележи 32,8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. Това написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов.

За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%.

Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно, пише още премиерът. 

"Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска. В същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата. В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем", отбелязва Борисов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
България бележи спад с 32,8% на заболелите от COVID-19 Което никак не пречи да излезе скоро някой г'ееенерал и да се изока, че мнооо ора ше умрътъ!Аре КПП, карантина и оммм..м..м..ммм мантри омм.м..ммм.мм..м.м.м...м
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още