IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медии искат по-добри условия в App Store

Още компании погнаха Apple за твърде високите комисионни, които прибира през магазина си за приложения

09:55 | 21.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Големи медийни компании търсят по-благоприятни условия от Apple във връзка с комисионните, които производителят на iPhone събира от тях за плащания, направени в App Store, сочи публикувано наскоро писмо, цитирано от Ройтерс.

Digital Context Next (DCN), която представлява New York Times, Washington Post, Wall Street Journal и други издатели, публикува на уебсайта си писмото, адресирано до главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук.

Apple, която обичайно прибира между 15 и 30% от приходите на медиите за първите абонаменти на потребителите, направени през приложенията в магазина, има намалена ставка за Amazon.com например.

В изслушване пред правосъдната комисия към Камарата на представителите миналия месец Кук заяви, че това намаление е налично за всеки разработчик, който отговаря на определени условия.

Медиите трябва да отговорят на същите изисквания, като тези, предложени от Amazon за нейнотоприложение Prime Video в App Store, твърди главният изпълнителен директор на DCN Джейсън Кинт в писмото до Кук.

„Призовавам ви ясно да определите условията, които Amazon изпълнява в рамките на уговорката, така че компаниите членки на DCN, отговарящи на тези условия, да могат да получат предложения за същите споразумения“, допълва той.

Писмото цитира комуникация между ветерана в Apple Еди Кю и главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, в която двете компании са се споразумели за 15% дял от приходите от нови абонаменти в Prime Video през магазина на Apple. Имейлът се появи по време на изслушването пред комисията на 29 юли.

Последните новини се появиха само дни, след като Apple премахна играта на Epic Games „Fortnite” от своя магазин за приложения за нарушаване на насоките за разплащанията в App Store. Това пък накара Epic да заведе дело, в което оспорва това решение.

Apple и Amazon не са отговорили веднага на запитването за коментар.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още