IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите 5G телефони на Apple могат да тласнат още по-нагоре цената на акциите ѝ

Компанията печели от факта, че повече хора работят и учат от вкъщи

14:19 | 25.08.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kyle Lam/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kyle Lam/Bloomberg

Потенциалните планове на Apple да пусне линия от 5G смартфони, работата от дистанция и тенденциите за онлайн обучение в глобален мащаб вероятно ще тласнат цената на акциите на Apple нагоре, твърди анализатор пред CNBC.

Наскоро производителят на iPhone се превърна в първата публично търгувана американска компания, която достигна 2 трлн. долара пазарна капитализация. Това се случи около две години, след като достигна 1 трлн. долара. В понеделник стойността на книжата на Apple нарасна с 1,2%.

„По мое мнение впечатляващото е, че Apple постигна 2 трлн. долара пазарна капитализация без да продаде и един 5G iPhone”, твърди Том Форте, управляващ директор и старши анализатор проучвания в D.A. Davidson.

В момента Apple е третият по големина производител на смартфони по брой продадени устройства, нареждайки се след Huawei Technologies и Samsung Electronics. В статия на Nikkei Asian Review се посочва, че американският технологичен гигант се подготвя да пусне четири модела от 5G линията си с три различни размера на екрана. Статията твърди още, че Apple се сблъсква със забаване на производството на устройствата от четири седмици до два месеца.

Работа и учене от дистанция

Заради коронавирусната пандемия повече хора в момента работят от домовете си и учат онлайн.

Форте се позовава на изчисления на Logitech, които миналия месец показаха, че 1 млрд. души в момента работят от вкъщи.

„Въз основа на данните виждаме силата на таблетите, силата на лаптопите на Apple, в допълнение към силните продажби на iPhone. Докато потребителите продължават да работят и да учат дистанционно, мисля, че ще видим по-добро представяне при таблетите и лаптопите“, посочва Форте.

През юли Apple отчете исторически силно трето тримесечие с двуцифрен ръст на сегмента за продукти и на този за услуги. Въпреки масовото затваряне на магазините на компанията по време на тримесечието, Apple заяви, че всичките ѝ операции са били подкрепени от тенденцията за работа от вкъщи и от онлайн продажбите.

Форте твърди, че зависимостта на Apple от Китай, където продажбите на iPhone записаха голям скок през тримесечието до юни, може да бъде „значителен риск“ предвид продължаващото напрежение между Вашингтон и Пекин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Не знам за теб, но аз съм си изпускал 2 пъти телефона за 1 година, има си протектори - няма му нищо. Та това видео, няма голям смисъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis23
преди 3 години
ае нали уж 5G беха вредни ? Тия китайските напрао короната разпръскваха по тия мрежи а тука на Аплите не са ли вредни ? .... :)) тя акцията се е надървила кат на 15 годишен тинейжър аз мислим стига и толкоз време е за наопаки там дет почна гапа на 200 ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
dakl
преди 3 години
Каква е съдбата на балоните е известно на всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Sandy
преди 3 години
Пълен *** е. Вижте: https://m.youtube.com/watch?v=p6OcmT18R-I
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още