IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европарламентът препитва управляващите ни как се спазва върховенството на закона

Групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията и борба с корупцията в ЕС

13:24 | 28.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Представители на българските власти обясняват в момента обстановката в България пред мониторинговата група за върховенството на закона в Европейския парламент. От българска страна участват вицепремиерът по съдебната реформа и външен министър Екатерина Захариева, зам.-главният прокурор Красимира Филипова и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, пише в прессъобщението на ЕП.

В закритото заседание участват още представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции. В разговорите ще се включат още представители на българското гражданско общество.

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи разглежда случаите на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС.

Очаква се срещата да продължи до 14.30 ч. българско време.

В съобщението се уточнява, че групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС.

След заседанието не се предвиждат съобщения за съдържанието на разискванията, посочват от пресслужбата на Европарламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 3 години
никак не се спазва.... и как да се спазва като те са организирана престъпна група ръководена от сараите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още