IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът реагира слабо на двойния ръст в печалбата на „Доверие ОХ“

Тя идва основно от молдовската банка „Moldindconbank” S.A., видно от голямата печалба за малцинственото участие

19:00 | 28.08.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Moldindconbank</em></p>

Снимка: Moldindconbank

Брутната консолидирана печалба на „Доверие обединен холдинг“ АД се увеличава 2,5 пъти на годишна база до 13,8 млн. лв. за първото полугодие на 2020 г. След приспадане на данък печалба (1,33 млн. лв.) и печалбата за малцинственото участие (3,24 млн. лв.) резултатът за групата е печалба от 9,2 млн. лв. при повишение с 88% на годишна база, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез „Българска фондова борса“ АД.

Пазарните участници реагираха слабо на отчета, като цената на акциите се повиши с 1,88% до 3,25 лв. за акция. За година повишението е едва 0,93% до 61 млн. лв. пазарна капитализация.

Основната част от консолидираната печалба идва от молдовската банка „Moldindconbank” S.A., където холдингът притежава чрез дъщерно дружество 77,63%. Останалите 22,37% са на други акционери, като именно на тях се пада основната част от печалбата за малцинствено участие в размер на 3,24 млн. лв. за полугодието.

Други основни дейности на холдинга са магазините Мосю Бриколаж, здравно-осигурителни фондове, производство на перилни препарати (марка Изи) и други.

Поради консолидирането на молдовската банка активите на „Доверие обединен холдинг“ АД достигат 2,17 млрд. лв. при собствен капитал от 261 млн. лв. и малцинствено участие от 97 млн. лв.

Основните активи на холдинга са кредити на банковите клиенти за 767 млн. лв. към 30 юни 2020 г., също парични средства за 723 млн. лв. и финансови активи за 382 млн. лв.

Основните акционери в „Доверие обединен холдинг“ АД са „Софарма“ АД с дял от 24,98% и „Телекомплект“ АД с 8,92%.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
malkia Muk
преди 3 години
Кьорав карти не играе. Азбучно правило е, че при новина се продава.Когато си мислиш, че си заобиколен от ***, обикновено се оказва, че глупакът си ти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
melon
преди 3 години
Пазарът е като албански реотан, по-скоро няма такъв. А трябват и доказателства, примерно получен дивидент от банката, който за момента липсва, поради регулациите за коронавируса в Молдова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още