IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски регионален съд разреши протест срещу коронамерките в Берлин

Местната полиция се готви за насилие

09:21 | 29.08.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Германски регионален съд даде зелена светлина за протест в Берлин срещу ограниченията заради коронавируса. Протестът трябва да се проведе днес, предава Ройтерс.

Местната администрация в града забрани протестите, след като на неотдавнашна демонстрация участниците не носеха маски и не спазваха дистанция.

Полицията в Берлин се готви за насилие, тъй като активистите, противопоставящи се на мерките, призовават последователи в цяла Европа да се въоръжат и да се съберат в Берлин.

„Митингите, планирани от няколко инициативи за 29 август срещу коронаполитиките на федералното и местното правителство, могат да се проведат“, посочва се в решението на съда.

Досега Германия управляваше коронавирусната криза по-добре от много от европейските си партньори, а стройното тестване помага за навременното откриване на инфекциите.

През последните седмици обаче новите случаи се увеличават, също и в по-голямата част от света.

В петък, 28 август, канцлерът на Германия Ангела Меркел призова гражданите да са предпазливи заради вируса. „Това е сериозен въпрос и трябва да продължите да го приемате сериозно“, коментира тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 3
фиг.1
преди 3 години
Да бе, ще се обединят. Хората не могат да се обединят дори по относително прости въпроси, например дали искат нова конституция. А политиците откъде са се взели? Да не са дошли от друга вселена? Джордж Карлин беше прав - калпавите избиратели създават калпави политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 4
korn
преди 3 години
Може би това целта а короно епидемията, хората от цял свят да се обединят и да възстанат заедно срещу един нов враг и начин на управление. Всички политици по света се обединиха и наложиха короно диктатурата, би трябвало и народите да направят същото. Това може да донесе мир по света за определено време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
julian12
преди 3 години
И какво като се увеличават?! Ама че крава е тая Меркел...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още