IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще продължи ли да се покачва цената на златото?

Много хора се страхуват, че пазарът на акции в САЩ е балон, а в такива ситуации златото се явява вид защита, твърди експертът Бисер Варчев

14:39 | 31.08.20 г. 2
Ще продължи ли да се покачва цената на златото?

Златото ще продължи да поскъпва заради инфлацията. В същото време много хора се страхуват, че пазарът на акции в САЩ е балон, а в такива ситуации златото се явява вид защита. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Бисер Варчев, основател на „Варчев Финанс".

„Заради печатането на пари и наливането на средства няма как да не растат индексите в САЩ, тъй като се търси висока доходност – не виждам това, къде ще спре“, каза той.

„Единственото ново нещо, което се въвежда след изявлението на председателя на Фед, е че ще допуска инфлация над 2%“, обясни Варчев.

По неговите думи липсва бурна реакция на пазарите, като стимулите са тези, които поддържат ръстовете на борсите.
„Смята се, че най-реалистично е евро/долар да се търгува в диапазона 1,25-1,30, като при 1,30 се очаква реакция на Европейската централна банка“, обясни той.

Според Бисер Варчев трендът при американския долар, който в момента е на най-ниските си стойности, е дълъг. Той посочи, че доходността по 10-годишните облигации ще се занули.

Целия разговор вижте във видео на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Ако стане нещо лошо златото съвсем няма да е достатъчно убежище за няколко милиарда души. Ценноста му се състои в това че е отдавна известен актив и е малко като количество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
dakl
преди 3 години
Несъмнено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още