IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Направлението Видин-Ботевград е приоритетен проект за правителството

Много ни е хубава държавата, но е трудна за строителство, каза премиерът по време на инспекция на трасето

11:29 | 01.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Процесът по изграждането на пътя Видин-Ботевград е необратим, работи се на огромен фронт, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекция на трасето преди пътен възел Макреш, цитиран от правителствената информационна служба. По думите му направлението Видин - Ботевград е приоритетен проект за правителството, тъй като е от съществено значение за инвеститорския интерес към региона. С изграждането на важния път транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движението и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда.

Според Министерски съвет цялостното модернизиране на направлението от „Дунав мост II“ ще осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”.

Премиерът посочи също, че се работи за завършването на „Хемус“, „Европа“, „Струма“, както и на обходите на София. 

„Светът е в най-тежката финансово-икономическа криза, която може да си представим“, добави министър-председателят и акцентира върху значението на мерките за справяне с последиците от пандемията, причинена от COVID-19. Продължава работата и по ключовите за страната и региона енергийни проекти.

По време на инспекцията заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков информира премиера Борисов, че в момента се изграждат 62,3 км от пътя Видин-Ботевград. През миналата година работата започна от едни от най-сложните отсечки - Мездра-Ботевград (33 км) и Видин-пътен възел „Макреш“ (29,6 км). За да върви по-бързо строителството на пътя между Мездра и Ботевград, то е разделено на два лота.
Премиерът Борисов провери днес на място старта на изграждането на отсечката между пътен възел „Макреш“ и обходния път на гр. Монтана, който с дължина 65, 793 км.

Само преди две седмици правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на 69 км от пътя Видин-Ботевград - между пътния възел „Макреш“ и обходния път на Монтана.

Председателят на гражданската инициатива „Единни за промяна“ Росица Кирова също придружаваше премиера.

Премиерът коментира и политическата обстановка в страната. „Вчера станаха ясно много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико народно събрание и нова конституция за били празни. Какво се оказа? Че всички са лъгали!  Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите”, каза той във видео, което публикува в профила си във Facebook. „Искат пак да има „Кабинет Орешарски". Изиграха много хитър сценарии. Отидоха и подплашиха Ахемд Доган. И какво направиха - отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно", добави премиерът.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Росица Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, цитиран от Нова телевизия, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Сетила се Мара,да се побара.....Това трябваше да е приоритет на правителството преди 10 години.....,а не да изгражда магистралата до Варна,та софиянци да ходят до морето за 3 часа....,изглежда Бащицата никога не е пътувал до Видин по пътищата.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
khao
преди 3 години
тая Росица е няква политическа прос.титутка... кандидатира се за всякви избори за кво ли не през която партия или сдружение което намери... Гледам че славчо веднага и е ударил дузпата, ама смятай с кви типчета се е напълнил по млаките градове :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още