IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще продължи ли оптимизмът на капиталовите пазари и през септември?

Индексите в САЩ, Европа и в Азиатско-тихоокеанския регион са на зелена територия, посочи форекс анализаторът Мартин Митренцев

20:44 | 02.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Положителните икономически данни, отчетите на компаниите, спадът на заразените, както и продължаващите ръстове при някои валути дават сигнал, че цари оптимизъм на пазарите. Това каза форекс анализаторът Мартин Митренцев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "В развитие".

"През септември ще има продължаващи ръстове на капиталовите пазари заради изказвания на Фед от миналата седмица, че таргетираният инфлационен процент ще е около 2%, което означава, че лихвите ще са ниски", прогнозира анализаторът.

Той посочи, че индексите и в САЩ, и в Европа, и в Азиатско-тихоокеанския регион са на зелена територия.

Митренцев е на мнение, че движенията на пазарите все още не могат да бъдат натоварени с някакви изводи, както и че сегашните ръстове не са били прогнозирани по-рано.

Анализаторът посочи, че при златото има волатилност на дневна база, но няма ясно движение нагоре или надолу. "След като в средата на август златото премина границата от 2 хил. долара за тройунция, сега има стабилен рейндж от 1900 до 2000 долара за тройунция", посочи Митренцев.

Той съобщи, че при петрола цените са стабилни - от 40 до 45 долара за барел.
„Определено спадът на долара допринася за стабилните цени на петрола. Фактът, че не виждаме ръстове до към 55 долара за барел, ни показват, че все още има притеснения на пазара. Цените в близкото бъдеще ще останат в този диапазаон - 40-45 долара за барел", очаква Митринцев.

Според него стойността на долара ще остане в низходяща тенденция.
"Предвид новите стимули от Фед, очакванията са доларовият индекс да спадне под 90 пункта. Ще видим продължаващ спад на долара", посочи форекс анализаторът.

Защо инвестиционните банки променят прогнозите в анализите си? Какви са тенденциите при основните валути?

Целия пазарен коментар вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още