Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Енергийно ефективни домове на Острова стават необитаеми заради жегата

Общо 20% от жилищата във Великобритания се пренагряват през лятото заради климатичните промени

0
 
6
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ако става въпрос за ниски къщи, с големи прозорци на юг, има едно относително просто и евтино решение - казва се широколистни дървета. Сянка на лято, пускат светлината зимата.

Иначе добре дошли на умереният климат, господа лордове. С предполагаемото отслабване на гълфстрийм ще видят и горещо лято, и студена зима със сняг. И пороите и сушата.

Чисто инфраструктурно това е най-големият проблем - трябва да имаш работещи решения за диапазона -20 до +45, като някои прийоми работещи при -10 са тотално противопоказани при +30 и обратното. Дето се вика, ще видят от де изгрява слънцето от империята, при която никога не залязвало.

П.с. тях да ги оставим, тия имат пари, ще се оправят. Май. Ние обаче се местим климатично към средиземноморието и лек привкус на субтропик / тропик почва да се усеща. А тук нещо инфраструктурата ни за ВОДА я няма никаква. А се очакват хем резки и обилни валежи, тип наводнение, хем и юнашки суши.
0
 
7
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Подобни новини винаги ме оставят раздвоен! От една страна е наличието на проблем, а от друга "да ти имам проблема"! Така произведена статията, все едно задава началото на някакъв апокалипсис и хората там до дни, я оцелеят, я не! Ами намерете си решение, бе хрантутници!
Човечеството, обратно на схващанията, се развива много бавно, както казваме на час по лъжичка и обикновено се внедряват по-безсмислените проекти и така често страдаме от недомислиците на "иноваторите"!
0
 
9
 
1
преди 1 месец
Няма толкова "остри" хора... Защо въобще строят сгради с неотваряеми прозорци... Новите им офис сгради, хотели, Лондон, Виена... А после реват.
Пък в България било грозно... Да - не е така спретнато, но поне в жилищата ни е такова, каквото обитателите желаем.
В Индия строят къщите си по начин, по който нощната хлад през деня да се задържа в къщата. Без климатици, без нищо. Проста архитектура.
Време е и претенциозните мекерета с щръкналото кутре да осъзнаят как живее останалия свят. От векове. И вместо да се смятат за велики и да "преподават", да седнат на чина да попиват.