Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Кой път ще избере Беларус: Този на Украйна или на Армения?

Най-големият шанс за страната след Лукашенко да избегне съдба, подобна на тази на Украйна след Янукович, е голям политически преход в Русия

   1| 2    
2
 
3
 
17
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Нали съм ти писал, че официалния им език е бил полски, който не им е роден. Само че не се задълбавай толкова, защото трябва да ти обяснявам как преди да започнат да ги полонизират литвините(всъщност са балти) са били основно езичници. Поляците ги правят християни католици. След това идват рушняците и изколват и изгонват католическите свещенници и настаняват праавославни такива. Наистина докато са езичници част от литвините са приели православната вяра, но основно са били католици които рушняците обръщат в "праватя" вяра. Така че по-добре не рови тъпата история, защото всеки е писал каквото си иска, а руската е зцяло измислена и пригодена за целите на великоруската пропаганда.
5
 
2
 
16
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Беларус не е свободна държава че, да избира каквото и да е. Беларусците са руски роби а Лукашенко е кучето на Путин. Украинците бяха свободни и като видяха че Русия иска да ги зароби в Евроазийския съюз с мюсулманите от Казакстан, Таджикистан и Киргистан, се дигнаха на борба и успяха да се спасят. Дадоха много жертви, но са свободни.
2
 
4
 
15
markov до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Аи стига чети историята избирателно! Преди това Поляците се опитали да претопят Белорусите да ги направят католици - На 2 февруари 1386 г. Великото литовско княжество и Полското кралство сключват лична уния (вж. Кревска уния) чрез брак на владетелите си.[9] Тази уния задвижва събития, които в крайна сметка довеждат до образуването на т.нар. Жечпосполита през 1569 г. чрез Люблинската уния.

През годините след унията, процесът на постепенна полонизация на литовци и рутени започва да набира скорост. В културния и обществен живот преобладават полският език и католицизма, а през 1696 г. полският измества рутенския като официален език. Последният дори е забранен за употреба в администрацията. Въпреки това, рутенците продължават да говорят на родния си език и остават верни на Белоруската греко-католическа църква.
1
 
4
 
14
markov до: Стоян Петров
преди 7 месеца
И каква точно трагедия се е случило със всичките им потоци ? Сив поток завършен и функционира, Турски поток Завършен и функционира , СП1 завършен и функционира, Газопровода към Китай завършен и функционира. Скоро и СП 2 ще бъде завършен. А междувременно направиха и достатъчно източници за ЛНГ че да може бесните сороспий да си правят диверсификация ...по тръба или с кораб пак от Русия....
4
 
4
 
13
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Шeмeт, те рушняците не ги зареждат аз ще се занимавам с пpостoтиите им. Ти погледнал ли си каква трагедия настъпи със всичките им патоци??? Хихихихи... трагичните патоци - едни големи руски празни приказки(тръби)..........Хихихих..... Няма аз да им правя сметката, но това че затънаха до ушите е добре за света.
3
 
4
 
12
Стоян Петров до: michaelis23
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Нищо не зависи от руснаците. Както виждаш те не могат едни тръби да хвърлят в морето, без Хегемона да им разреши.
2
 
3
 
11
преди 7 месеца
Кой път ще избере Беларус: Този на Украйна или на Армения?
---------------------------------------------------------------------------
а то и "избор" ли имало? Аз мисля че руснаците няма да допуснат втора таката поразия кат Укрия да се случи, един път проспаха ама втори път .... ако пак проспат ше взема се зачуда що за баcтyни са там на власт ....
3
 
4
 
10
vzhekoff до: Стоян Петров
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Каза ли нещо или пак зареждаш с газ патока, че нещо смърди от теб на метан :)
3
 
6
 
9
Стоян Петров до: vzhekoff
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Шeмeт, посъветвах те приятелски да не пишеш пространни постове защото не ти се получава. След като не разполагаш с фактология по-добре мълчи. Белорусите са руснаци от 1830 година, когато императора сменя всички чиновници, учители и духовници с руснаци. Преди това са били литвини и са използвали като държавен език полския, който също не им е роден. Така започва тяхното помъчване(затова нашите се наричат помаци) да станат руснаци. За разлика от Украйна в голяма степен процеса е успешен. Но както винаги има едно но. Около 70 % от беларусите ползват руски, като 50% говорят трасянка(хибрид между мова и руски) и 20% мова(автентичния литвински). Връщането към мовата(както в Украйна) може и да не се случи, но че руския скоро няма да е официален държавен език бъди сигурен. Всички протестиращи носят бяло-червените литвински(на рицарите им по-точно) знамена. А те много години са воювали с рушняците.
3
 
4
 
8
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Като за начало да тръгнем от това, че Беларус също е измислена от болшевиките държава. Населението там са руснаци и говори 95% руски, изключая около 100 хил. полско малцинство в западната част. Протестите са плащат от поляците, които за 10 г. са налели по около 100-150 млн евро годишно в белоруската опозиция. опитват се поляците да превземат Гродно, те това го говорят още от времето на комунизма. Лично съм говорил с поляци и сме обсъждали темата за Македония, те още по соца си говореха как щели да си върнат Лвов и Гродно. Очевидно, че Беларус в този вид няма бъдеще и най-вероятно рано или късно ще влезе в някакъв вид в Русия, където винаги е била.