IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън запазва преднината си пред Тръмп в социологическите проучвания

Конгресите на демократическата и Републиканската партия изглежда не успяха да променят представянето и на двамата кандидати, показват допитванията

09:07 | 04.09.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън продължава да държи преднината си пред държавния глава Доналд Тръмп в социологическите проучвания два месеца преди вота. Изглежда конгресите на Демократическата и Републиканската партия не са успели да дадат осезаем тласък в представянето на кандидатите си, показват последните допитвания.

Заради коронавирусната пандемия и двете мероприятия от август бяха до голяма степен виртуални и надпреварата остава предимно там, където бе и преди три седмици, като Байдън запазва стабилната си преднина, посочва Bloomberg.

Според две социологически проучвания, публикувани по-рано през седмицата, бившият вицепрезидент води пред настоящия държавен глава със съответно 10 и 8 процентни пункта.

Според проучването на университета „Куинипек“ разликата в полза на Байдън е 52% на 42%. То е проведено в периода 28-31 август, след като конгресите и на двете водещи партии бяха завършили. Това е първото изследване на обществените нагласи на университета за изборите, така че няма база за сравнение.

Проучването на CNN сред регистрираните гласоподаватели от 28 август до 1 септември пък дава подкрепа за Байдън с 51% на 43% за Тръмп. Стойностите са сходни с тези от допитването преди конгресите.

Според проучване на Grinnell College Байдън също води на Тръмп с 8 процентни пункта

Ситуацията изглежда в полза на бившия вицепрезидент дори в анкетите на Fox News, според които той води в три щата, които се смятат за особено важни за преизбирането на Доналд Тръмп. В Аризона демократът води с 49% на 40%, в Северна каролина с 50% на 46%, а в Уисконсин с 50% на 42%. И в трите допитвания представянето на Байдън е силно подкрепено от одобрението на жените избиратели и тези от покрайнините.

В същото време според допитване на университета „Монмаут“ Тръмп води в Пенсилвания – ключов щат, който заедно с Уисконсин и Мичиган, му помогна да спечели срещу Хилари Клинтън през 2016 г.

Байдън, който е роден в Пенсилвания, в момента води пред Тръмп с 4 процентни пункта в щата сред регистрираните гласоподаватели, но сред потенциалните такива той изостава от 13-те процентни пункта преднина, които имаше преди шест седмици.

Демократите използваха четирите дни на конгреса си, за да представят настоящия президент като лош лидер, който разделя нацията и не е успал да я защити от коронавирусната пандемия. От своя страна Тръмп и републиканците поставиха силен акцент върху образа на Байдън като радикален социалист, чието управление само ще разпали протестите и нестабилността в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
И американците не вярват. Споко...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 1
serafima
преди 3 години
Само аз ли си мисля, че американците скачат от трън та на глог, само че по-висок? Дано Байдън при очевидно ефикасните лекарства, които му дават, да започне да различава жена си от сестра си. Какво стана с корупционото дело на сина му в Украйна за милиарди?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
О да, ще го осъдят. И даже мисля че знам кога точно ще го осъдят. Ще го осъдят малко след като осъдят Бойко Борисов. Така че има малко да почакаме
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
pioner
преди 3 години
Само аз ли не вярвам на проучвания направени от CNN.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
Mirilai-lai
преди 3 години
смешки пълни + уишфул тинкинг......ясно е че Тръмп е абсолютен фаворит....но нищо, после ще е интересно да се гледат физиономии и реакции
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
zelka007
преди 3 години
хах ... китеника ще ходи да си поцъка голф , преди да го осъдят ефективно за злоупотреби ... и за радост на другите затворници , иванка ще му носи кексчета в деня за свиждане и по празници ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
KMETA
преди 3 години
При добро заплащане стъкмистите могат и да напишат, че успешно завършва втория си мандат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още