IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП инспектира "Хиполенд"

Към момента подробности около проверката не могат да бъдат дадени, твърди говорителят на приходната администрация

14:37 | 04.09.20 г. 9
<p>
	Росен Бъчваров<em>. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Росен Бъчваров. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Служители на Националната агенция за приходите (НАП) правят проверка на веригата за детски стоки "Хиполенд". Това потвърди пред БНР говорителят на приходната администрация Росен Бъчваров. 

„Към момента подробности около проверката не могат да бъдат дадени. Със сигурност служителите на НАП са влезли в офиса на компанията в Казичене“, посочи Бъчваров.

Според БНР проверката е инициирана от правоохранителните органи, които са водещи в нея.

Медийни публикации обвързват цялостната проверка с гневното отворено писмо на собственика на веригата магазини Мариан Колев, чийто син пострада при антиправителствения протест на 2 септември. Момчето бе обгазено със сълзотворен газ.

Все още няма никакви подробности за акцията, в която се предполага че участва и Икономическа полиция, както и Главна дирекция "Надзор на пазара".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Ти пробвал ли си да съдиш България в Европейския съд.....?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 2
Frosty
преди 3 години
И какво излезе накрая? - Ако предприемач от частния сектор тръгне да говори публично против корумпираното правителство на Борисов, веднага му се пращат държавните институции да го мачкат и пресират.Боkо тиkвата най-сетне успя да сбъдне мечтата си - да превърне България в тоталитарна държава с едноличен Вожд и учител по подобие на Северна Корея.В момента българите единствено ги спасява близостта с евросъюза и отворените граници, които позволяват населението да се движи, иначе в България щеше да е подобна гадоcт като в Украина...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 0
zelka007
преди 3 години
китайско карго на детски играчки и домакински пособия ... :))) ... каквото и да пипнеш все нещо ще изкочи . даже не е нужно да се напъват да търсят и да скалъпват . те самите китайци не издават за всчико фактура , та тука ли ще е у ред ... навремето мис69 , мисля че беше една от първите му фирми голем вносител от китай и дубай , я беха натиснали за разни митнически сборове и данъци дето дължеше , па я продадоха или закриха и започнаха на чисто с друга ... :))) ... ама айде да не ровим в миналото , направил е човека сума ти магазини , ич не е лесно по принцип и иска доста работа и талант ... дано се оправи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 1
Invcom
преди 3 години
Понякога се чудя на нашата банкянска Тиква дали наистина бай Тошо му е първия университет или Ким Ир Сен ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 0
vaskodd
преди 3 години
Ето така биват използвани институциите като бухалки в Мутреландия. Ден след критики към властта и хоп проверки от три различни институции. Дано да му е чист бизнеса. А, и дано не му скалъпят нещо, както обикновено се случва. Вече имам нов любим магазин за детски стоки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
Zlato
преди 3 години
Няма зор. Ако е чист, ще осъди България после в Европейския съд. Ще му плати държавата (т.е. ние) и всичко ще приключи :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 8
pass
преди 3 години
Какво толкова е станало? Проверяват магазините на господина, нормално е. В момента сме в криза, трябва да се стегнат приходите, така че се действа по план с проверките. А и честно казано има нещо съмнително, защото господинът с магазините се е движил с някакви криминални елементи и *** из центъра на столицата. Явно не му е много чиста работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 0
Bingomatic2
преди 3 години
Диктатурата тук почва да съперничи с тази в СССР,КНР и Сервена Корея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 1
das
преди 3 години
Защо само нападжийницата се е влючила? Къде са останалите държавни служби? Да мине инспекцията по труда, да мине пожарната, дали обектите са безопасни, и т.н. за да се провери какво е накарало човека да се държи по този обществено неприемлив начин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още